25.4 C
Badalona
miércoles, julio 17, 2024
spot_img

El Consell dels Infants presenta un mural i una exposició de cartells sobre “Badalona, com la veiem i com la volem!” 

Dissabte 20 de maig, de 10 a 12 hores, a la plaça de les Brigades Internacionals, un grup de nenes i nens representants dels centres escolars i socioeducatius del Consell dels Infants de Badalona (CIB) acabaran de pintar el mural titulat “Badalona, com la veiem!”. Durant el matí s’exposaran els cartells que s’han fet sobre “Badalona, com la veiem i com la volem!. Aquests mateixos cartells també s’exposaran més endavant al Centre Comercial Màgic Badalona del 23 al 31 de maig. 

Coincidint amb la reforma de l’espai urbà de la plaça de les Brigades Internacionals, al barri de Sant Mori de Llefià, i de les eleccions municipals, els nens i les nenes de l’Institut escola Rafael Alberti, que forma part del Consell dels Infants de Badalona, iniciaran la pintura del mural “Badalona, com la veiem i com la volem!” el pròxim divendres 19 de maig. Aquest mural sorgeix dels 75 cartells que han elaborat els 42 centres del CIB sobre la ciutat amb la col·laboració de Natalia Rubio, educadora artística i artterapeuta. 

Les propostes dels infants sobre Badalona es faran arribar als nous regidors i regidores de l’Ajuntament 

Aquesta iniciativa tindrà continuació el 7 de juny, quan tindrà lloc una nova sessió del Plenari del CIB, en la qual es presentarà l’Informe amb les preguntes i les propostes de tots els infants i centres del CIB que preparen per a fer-les arribar a les formacions polítiques que treguin representació de regidors i regidores en les eleccions municipals del 28 de maig. 

La pintada del mural i l’exposició dels cartells sobre Badalona, com la veiem i com la volem!, està organitzada per les 42 escoles i centres socioeducatius que formen part del CIB; pels Serveis d’Educació i d’Espais Públics, i per l’OMD 4 de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de Fem Barri-Plataforma Sant Antoni de Llefià. 

L’acció artística del mural del CIB Badalona, com la veiem i com la volem!, finalitza aquest projecte global que ha comptat amb tres accions més per a la millora de l’espai urbà des d’una perspectiva participativa i de desenvolupament comunitari. Els murals s’han pintat a les 4 estructures piramidals que hi ha a la plaça de les Brigades Internacionals i van acompanyades de diferents millores de l’equipament urbà de la plaça. 

Cal recordar que el passat 30 de gener, nenes i nens de diferents escoles van pintar un primer mural relacionat amb el Dia escolar per la No violència i la Pau (DENIP). El 27 de febrer es va pintar un segon mural vinculat al Dia Internacional de la Justícia Social i el 4 de març es va pintar un mural vinculat al Dia Internacional de les Dones. Així, dissabte 20 de maig s’acabarà de pintar el quart i darrer mural per part del CIB. 

El projecte dels murals de la Plaça Brigades Internacionals està impulsat per l’associació Fem Barri-Plataforma Sant Antoni de Llefià i els Serveis d’Educació, d’Espais Públics, de Feminismes, de Gent Gran i l’OMD 4 de l’Ajuntament de Badalona. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles