21.3 C
Badalona
miércoles, junio 12, 2024
spot_img

El parc de les Muntanyetes acollirà aquest diumenge la 28a edició del Mercat del Trasto amb 200 parades 

El parc de la Muntanyetes, al barri de Puigfred, acollirà aquest diumenge, 14 de maig, de 9.30 a 14 hores, la 28a edició del Mercat del Trasto de Badalona, una fira on la ciutadania i les associacions sense ànim de lucre poden vendre els seus objectes de segona mà que ja no facin servir. El mercat té com a objectiu promoure la reutilització, i donar valor als objectes usats que estiguin en bon estat perquè no es converteixin en residus. És per això que s’emmarca dins les actuacions de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. En aquesta nova edició el mercat comptarà amb unes 200 parades. 

Un Mercat del Trasto amb vessant solidària 

Com s’ha fet en altres anys el Mercat del Trasto té una vessant solidària i es demana a totes les persones que posin una parada que aportin, com a mínim, un quilo de menjar envasat (preferiblement arròs, pasta, llegums, oli o llet) que es donarà al Banc d’Aliments de Badalona. A més, tothom que ho desitgi, podrà fer aportacions de menjar ja que hi haurà un punt de recollida específic. La recollida d’aliments destinats a les persones més necessitades es farà gràcies a la col·laboració de l’Associació Social Amics del Gorg Mar. 

També, tal com s’ha anat fent en les últimes edicions, es tindrà una cura especial en la recuperació de residus que genera el mercat. És per això que comptarà amb la col·laboració l’Associació Solidança-Roba Amiga, una entitat sense afany de lucre i dedicada a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social, que gestionarà i revaloritzarà els objectes per tal que no es converteixin en residus. Així, tots els objectes que els paradistes no hagin venut i vulguin llençar (roba, aparells elèctrics, objectes diversos, etc..), els recollirà l’Associació Solidança-Roba Amiga per tal de classificar-los i recuperar-los. 

L’Espai d’Aigua Sostenible 

Aquesta edició del Mercat del Trasto comptarà, de la mà d’Aigües de Barcelona, amb un nou espai lúdic i educatiu dedicat especialment a les nenes i nens d’entre 3 i 12 anys. Es tracta de l’Espai d’Aigua Sostenible, un esdeveniment on, els més petits, podran descobrir, mitjançant activitats dinamitzades, el cicle antròpic de l’aigua i com se’n pot tenir cura. En definitiva; un espai de joc per tal de conèixer la sostenibilitat i com treballar pel futur del planeta. 

La cara oculta de la teva roba 

Per tal de sensibilitzar al públic sobre l’impacte ambiental del tèxtil i la moda circular i sostenible com a alternativa, des de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, s’ha elaborat un díptic on informa i reflexiona sobre com reduir l’impacte ambiental a l’hora de comprar i mantenir la roba. Aquest fullet, que porta per nom “La cara oculta de la teva roba”, es podrà trobar al punt d’informació del Mercat del Trasto. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles