La Fundació Hospital de l’Esperit Sant ha realitzat, per primera vegada, una polipectomia de colon utilitzant la cirurgia combinada de laparoscòpia i d’endoscòpia (CELS), també anomenada cirurgia híbrida.

En aquest tipus de cirurgia, el colonoscopista realitza una colonoscòpia mentre el cirurgià accedeix a la cavitat abdominal a través de petites incisions cutànies. En el cas d’aquesta primera intervenció al Bloc Quirúrgic de la FHES s’ha aplicat en un procediment utilitzat per remoure pòlips (lesions planes o aixecades) que es troben a la paret del còlon. Mitjançant aquesta tècnica es permet fer una intervenció molt menys invasiva pel pacient, cosa que permet que tingui una recuperació més ràpida.

Aquesta tècnica multidisciplinària, requereix la col·laboració entre gastroenteròlegs i cirurgians i es pot considerar com una alternativa a la resecció de còlon per a pòlips benignes complexos.

Des de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant vetllem per oferir als nostres pacients la millor opció quirúrgica així com la millor recuperació postoperatòria. Per això, sempre que podem optem per cirurgies mínimament invasives.

La cirurgia mínimament invasiva és un conjunt de tècniques quirúrgiques que permeten intervenir qualsevol òrgan o teixit intern del cos mitjançant incisions mínimes que aconsegueixen millors resultats, amb menors riscos durant la cirurgia, menor pèrdua de sang i una millor i més ràpida recuperació del pacient.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí