21.9 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

Badalona fa el primer pas per al nou contracte de la neteja activant un procés participatiu fins al 30 d’abril per conèixer la percepció ciutadana sobre el servei 

L’Ajuntament ha fet el primer pas per al nou contracte de neteja i recollida de residus de Badalona. Avui s’ha posat en marxa un procés participatiu que recollirà les valoracions i les propostes ciutadanes que es tindran en compte en la definició de les condicions tècniques del nou contracte. Amb uns 22 milions d’euros anuals, el contracte de servei de neteja i residus és el que té l’import econòmic més alt de l’Ajuntament i es troba actualment en pròrroga després que hagi caducat fa dos anys. 

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha presentat avui la campanya BADALONA + NETA que té com a objectiu fomentar la participació ciutadana i el debat públic sobre el servei de neteja i la recollida de residus. En el marc d’aquesta campanya, s’ha presentat una enquesta oberta a tota la ciutadania de Badalona que es pot respondre des d’avui i fins al dia 30 d’abril de 2023 a través de la plataforma Badalona Participa

Mancances en neteja a l’espai públic 

L’alcalde ha explicat que: “som conscients de les actuals mancances en neteja a l’espai públic i per aquest motiu convido la ciutadania a participar en aquesta enquesta, els resultats de la qual ens ajudaran a definir entre totes i tots els serveis de neteja i recollida de residus de Badalona per als pròxims anys. Les aportacions i valoracions que facin les persones que hi participin es tindran en compte per definir les condicions tècniques del nou contracte de neteja”, ha afegit. 

L’enquesta és anònima i està oberta a tota la ciutadania de Badalona. Es tracta d’un qüestionari amb 18 preguntes on després d’indicar l’edat i el barri de residència s’han de contestar preguntes amb respostes múltiples, úniques i també de tipus obert. Els participants hauran de respondre a qüestions relatives a la separació dels residus per fraccions, la recollida de mobles i trastos vells i indicar com consideren que es podria millorar la recollida selectiva i com reduir l’incivisme al voltant dels contenidors, entre altres. L’última pregunta que es planteja és com es podria millorar la neteja de Badalona. 

Per tal de fer difusió d’aquesta enquesta, l’Ajuntament ha editat uns díptics que es distribuiran per la ciutat per informar sobre el funcionament d’aquest procés participatiu. Aquests díptics inclouen un codi QR que permet accedir a la plataforma Badalona Participa. En aquesta mateixa línia, es publicaran anuncis en els mitjans de comunicació locals per donar a conèixer aquesta enquesta i aconseguir la màxima participació ciutadana. 

La presentació de la campanya ha tingut lloc a la confluència entre l’avinguda del Marquès de Sant Mori i el carrer de Juan Valera. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles