21.9 C
Badalona
martes, junio 18, 2024
spot_img

Cicle de conferències informatives sobre els efectes a la salut de les persones per la contaminació generada pel trànsit de vehicles 

L’Ajuntament de Badalona, mitjançant la regidoria de Mobilitat, i en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha programat un cicle de conferències informatives en relació amb la pròxima implantació a la ciutat de la Zona de Baixes Emissions (ZBE).  

L’Ajuntament ha fet un pas endavant per a la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions amb l’aprovació el passat mes de gener del text de l’avantprojecte de l’Ordenança reguladora de la restricció de la circulació de determinats vehicles a la ciutat de Badalona amb l’objectiu de preservar i millorar la qualitat de l’aire. La previsió és que a partir de l’1 de gener de 2024 entrin en vigor les sancions per als vehicles M1 i L (motos i cotxes) sense etiqueta ambiental, mentre que per a furgonetes, camions, autocars i autobusos, entraran en vigor a partir del dia 1 de juliol de 2024. 

Per tal de donar a conèixer els efectes de la contaminació atmosfèrica i, en concret, la provocada pel trànsit rodat sobre la salut de les persones, l’Ajuntament en col·laboració amb l’AMB, ha programat el següent cicle de xerrades: 

Com afecta la contaminació i la genètica al cervell? 

Dimarts, 7 de març, a les 18 hores, al Centre Cívic La Salut (avinguda del Marquès de Sant Mori, 180) 

A càrrec de Natalia Vilor Tejedor. Team leader de l’equip de Neurobiogenètica del BarcelonaBeta Brain Research Center, centre de recerca subscrit a la Fundació Pasqual Maragall. Investigadora associada al Centre de Regulació Genòmica de Barcelona, i a l’Erasmus University Medical Center de Rotterdam. 

Contaminació atmosfèrica i salut 

Dimarts, 21 de març, a les 18 hores, al Centre Cívic de Can Cabanyes (Rambla de Sant Joan, 59). 

A càrrec de Xavier Basagaña. Llicenciat i Màster en Estadística per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i doctor en Bioestadística per la Universitat de Harvard (2007). Actualment és professor associat de recerca a ISGlobal. Col·labora en projectes de recerca sobre la contaminació de l’aire, l’exposició a la calor, l’exposoma i la salut respiratòria. 

El paper de les ZBE en la millora de la qualitat de l’aire 

Dijous, 13 d’abril, a les 18 hores, a l’edifici municipal El Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya 9).  

A càrrec de Xavier Querol Carceller. Professor d’Investigació del CSIC a l’Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA), investiga en geoquímica ambiental, especialment relacionada amb la contaminació atmosfèrica. Doctor en CC Geològiques per la Universitat de Barcelona, va realitzar el postdoctorat al Natural Environment Research Council, al Regne Unit. 

La normativa estatal i les exigències de la Unió Europea obliguen totes les ciutats que superin els 50.000 habitants a disposar d’una zona de baixes emissions (ZBE) com una de les mesures per lluitar contra la contaminació de l’aire i per protegir la salut de les persones. Així, els vehicles als quals no correspon el distintiu ambiental de la DGT o tenen cabuda dins de les excepcions, tindran restringit l’accés a les ZBE tots els dies laborables, de dilluns a divendres, de 7 a 20 hores. 

La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona, Anna Maria Lara, ha destacat que: «la Zona de Baixes Emissions és una mesura necessària per lluitar contra la contaminació de l’aire i l’hem de tirar endavant per responsabilitat amb la salut pública dels ciutadans”. Per això, ha afegit la regidora: “amb l’objectiu de sensibilitzar i informar a la ciutadania fem aquestes xerrades i per motivar els canvis d’hàbits saludables en el nostre dia a dia». 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles