19.4 C
Badalona
viernes, abril 19, 2024
spot_img

L’Ajuntament ultima la instal·lació d’una nova planta fotovoltaica de 625 m² a l’Estadi Municipal de Badalona 

L’Ajuntament de Badalona està enllestint la fase final de la instal·lació d’una nova planta fotovoltaica de 625 m² a la coberta de la marquesina de l’Estadi Municipal de Badalona. Aquesta instal·lació estarà acollida al règim d’autoconsum compartit amb compensació d’excedents. Això significa que l’energia elèctrica produïda serà compartida amb alguns dels equipaments situats a un radi inferior als 2.000 metres. Concretament, es preveu que l’energia sigui consumida pels equipaments següents: l’Estadi Municipal de Futbol, el camp d’entrenament, la Zona Esportiva de Bufalà, la Pista Poliesportiva Sant Crist, l’Escola Planas i Casals, l’Escola Joan Llongueras, l’Escola Llibertat i l’Escola Can Barriga. 

La nova infraestructura estarà formada per 319 mòduls amb una potència total de 131 kWp. Està previst que generi uns 166.706 kWh a l’any, fet que suposarà una reducció d’emissions de CO2 de més de 44 tones i un estalvi econòmic al voltant dels 20.000 euros anuals. El cost de la inversió és de 185.864,62 euros i forma part de les millores energètiques finançades a través del contracte de subministrament elèctric que l’Ajuntament té amb la comercialitzadora Naturgy. 

Aquesta actuació forma part del compromís de l’Ajuntament de Badalona amb la lluita contra el canvi climàtic, la transició energètica, el foment de les energies renovables i l’eficiència energètica. Amb les plaques de l’Estadi s’amplia el parc fotovoltaic municipal, que en conjunt té una potència de 621 kWp repartits en 14 instal·lacions. Està previst que la potència instal·lada arribi als  753,17 kWp durant els pròxims mesos. 

A Badalona, durant l’any 2022 s’ha produït un increment superior al 200% en el nombre d’instal·lacions fotovoltaiques. Així, segons el registre d’instal·lacions d’autoconsum de Catalunya, actualment hi ha 325 instal·lacions a la ciutat, amb una potència superior als 2.360 kWp i una producció estimada de més de 3.458,740 kWh anuals, xifra equivalent al consum de 1.350 habitatges. 

Aquesta eclosió del sector fotovoltaic, impulsat pels elevats preus de l’energia també ha estat possible pel suport municipal a través de les bonificacions de l’IBI (240) així com de l’Oficina d’Assessorament Energètic de l’Ajuntament. 

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; la segona tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó; i la regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Benestar Animal, Rosa Trenado, han visitat aquest dimarts al matí l’Estadi Municipal acompanyats de tècnics municipals per veure l’estat de la instal·lació i conèixer tots els detalls del seu funcionament. Durant la visita, la regidora Trenado ha explicat que “des del Govern municipal existeix una ferma decisió per a ser partícips de la transició energètica i d’aquesta manera deixar el menor impacte ambiental possible en el planeta” En aquest sentit, la responsable de Medi Ambient ha indicat que “estem apostant per la incorporació d’energia verda en els edificis municipals i, a més, s’està treballant a través de bonificacions per a afavorir aquesta transició energètica també en els usuaris particulars i les indústries de la nostra ciutat” 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles