14.4 C
Badalona
viernes, marzo 29, 2024
spot_img

Un dimoni “Sense fum!” és l’escollit per cremar la nit de Sant Anastasi en les Festes de Maig de Badalona 

Aquesta tarda s’ha presentat en públic el disseny guanyador del vint-i-quatrè concurs Crema’l tu!, Premi de Disseny del Dimoni de Badalona que es plantarà a la platja durant totes les Festes de Maig i que es cremarà la Nit de Sant Anastasi, el 10 de maig. Durant l’acte també s’ha conegut el cartell i el mocador de les Festes de Maig d’aquest any  

Dimoni 

El disseny escollit ha estat l’obra “Sense fum!”. Un Dimoni de formes geomètriques i pensat en que ha de ser construït i cremat, molt “allunyat de les falles valencianes o d’un dibuix d’animació o còmic” com destaca la seva autora, la badalonina Àgata Gil. 

La figura presenta un dimoni ple de cotxe que, ja que aquest any Badalona serà Zona de Baixes Emissions en compliment de la normativa europea i estatal pot tenir, segons la mateixa autora del disseny, dues interpretacions: “un dimoni enfadat amb la mesura enviat més cotxes a la ciutat o un dimoni emportant-se els cotxes que no compleixin amb la nova normativa”. 

Àgata Gil està llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i graduada superior en Il·lustració i en Gràfica Publicitària a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona. Il·lustradora i dissenyadora gràfica que treballa per diferents entitats, administracions, editorials i revistes. Actualment Gil també exerceix com a docent de diverses assignatures a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo. 

Cartell 

Durant l’acte s’ha fet públic també el cartell de les Festes de Maig. Les guanyadores han estat Yvonne Menetray, de segon curs del cicle formatiu de grau superior (CFGS) d’Il·lustració, que ha obtingut el primer premi; Francesca Mero, també de segon curs del CFGS d’Il·lustració, que ha tingut el segon, i Laia Jaén de segon curs d’ESDAPC (Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques de Catalunya) que ha aconseguit el tercer premi. Totes elles alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo  

Recordem que fa uns anys l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo i l’Ajuntament de Badalona van establir un acord de col·laboració on es demanava que els alumnes del centre participessin en el disseny del cartell de les Festes de Maig, amb l’objectiu d’incentivar la creació i promoure la difusió de la producció i obra gràfica dels joves artistes i dissenyadors de l’escola. 

Des de llavors l’obra seleccionada, que és la imatge gràfica del cartell i de les aplicacions del Pla de Comunicació de les Festes de Maig, és obra de l’alumnat d’aquest centre educatiu. 

Mocador verd-i-negre 

El color del mocador d’aquest any és verd-i-negre. S’ha volgut d’aquesta manera continuar recollint l’esperit i l’orgull de ciutat que ha inundat tots els barris de Badalona durant la celebració aquests dies de la Copa ACB de Bàsquet. El mocador simbolitza la participació ciutadana a les Festes de Maig i l’actitud solidària de Badalona. S’elabora amb criteris de comerç just per contribuir a millorar les condicions de vida i de treball dels productors i productores de països més pobres, i per assegurar salaris i condicions de treball dignes. 

La presentació del dimoni, el cartell i el mocador de les Festes de Maig 2023 ha comptat amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, de la regidora de l’Àrea de Cultura i Mobilitat, Anna Maria Lara, i de les autores del disseny del dimoni i del cartell. L’alcalde de Badalona ha agraït el treball del professorat i de l’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo i ha destacat que “un any més han demostrat que és un privilegi per a la ciutat tenir una escola d’aquest nivell que ens fa diferencial, que potencia el talent i la cultura”. L’acte d’avui, ha afegit, “és una mostra de la implicació de totes les entitats en continuar fent de les Festes de Maig un referent de cultura i de participació”. Pel que fa al disseny del dimoni escollit, Rubén Guijarro, ha assenyalat que: “és de nou tot un encert que la figura del Dimoni ens confronti amb un tema d’actualitat com és la convivència amb els automòbils a la ciutat”. Per últim, ha destacat que: “el fet que el mocador d’aquestes festes sigui verd-i-negre reflecteix que aquests colors no són només d’un club de bàsquet, sinó que són ja un patrimoni de Badalona”. 

La regidora de l’Àrea de Cultura i Mobilitat ha volgut destacar l’alt nivell de les obres presentades i ha assenyalat que: “un any més, la data d’avui està marcada per tots els badalonins i badalonines com a molt especial perquè donem el tret de sortida de les Festes de Maig amb la presentació del dimoni, del cartell i del disseny del mocador dedicat al Club Joventut Badalona per la celebració de la copa ACB”.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles