Badalona commemora el Dia Internacional de les Dones amb un programa d’activitats reivindicatives, un acte institucional i una manifestació unitària 

“Juntes som imparables” és el lema que acull el conjunt d’activitats organitzades per l’Ajuntament

0
369

Aquest dimarts al matí s’ha presentat la programació d’activitats previstes a Badalona amb motiu de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. La segona tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, de l’Ajuntament de Badalona, Aïda Llauradó, s’ha encarregat de donar a conèixer els detalls de la programació acompanyada de representants de les entitats del Consell de Dones de Badalona.  

Amb el lema “Juntes som imparables” l’Ajuntament ha organitzat una sèrie d’activitats que inclou tallers, conferències, taules-rodones i activitats festives, culturals i esportives. L’epicentre de la programació tindrà lloc el dia 8 de març amb l’acte institucional que se celebrarà a partir de les 17.30 hores a la plaça de la Vila. Durant l’acte es farà la lectura d’un Manifest i un concert del Cor de Dones Joves del Conservatori de Badalona, que donarà pas a la manifestació unitària organitzada per la plataforma ‘Convocatòria manifestació unitària 8M’, que anirà des de la plaça de Pompeu Fabra fins a la plaça de la Dona, al barri de Llefià. 

La segona tinenta d’Alcaldia, Aïda Llauradó, ha explicat que des de “l’Ajuntament apostem per una programació que sigui inclusiva, transversal i consensuada, de manera que pugui enfortir el moviment feminista de la ciutat”. En aquest sentit, Llauradó ha destacat que “la programació inclou també els actes organitzats per les diferents entitats feministes de Badalona perquè volem donar visibilitat a tota la tasca ciutadana, ja que, encara que és imprescindible que les institucions legislin i treballin des d’una perspectiva feminista, sense la força de la gent el moviment no hauria pogut avançar com ho ha fet”.  

Trobareu tota la programació de les activitats “Juntes som imparables”, 8 de març de 2023, Dia Internacional de les Dones en el web municipal.   

Activitats organitzades per l’Ajuntament 

Taller “Juntes fem art al carrer” 

Dimarts 21 i 28 de febrer, a les 18 hores. Associació de Veïns de Llefià. Carrer d’Europa, 14. A càrrec de Natàlia Rubio. 

Mural “Juntes fem art al carrer” 

Dissabte 4 de març, a les 10 hores a la plaça de les Brigades Internacionals. 

Participació artística. 

Rua Batucada “Juntes fem art al carrer” 

Dissabte 4 de març, a les 11 hores. Des de la cantonada del carrer de Pérez Galdós amb el carrer d’Europa, per plaça de Trafalgar i ctra. de Mena fins a la plaça de les Brigades Internacionals. Dinamització a càrrec de Kapomba. 

Punt de trobada “Amb veu de dona. Salut, oci i identitat” 

Dimarts 7 de març, de 17.30 a 19 hores al Badiu Jove. Carrer d’Ausiàs March, 61. A càrrec de Laura Terraza (LGTBIQ+), Sara Rodero (espai emocional) i Esther Estallo (prevenció d’addiccions). 

Organitza: Badiu Jove. Inscripcions: badiujove@badalona.cat 

Taula rodona “Juntes i diverses” 

Dimecres 15 de març, a les 18 hores. Espai Betúlia. Carrer d’Enric Borràs, 43-47. A càrrec de Manu Kaur, Sara Cuentas, Bombo Ndir i Sukaine Fares. Modera Núria Rodríguez.  Cloenda de dansa africana a càrrec de Kelly Lua. 

Taller “Juntes som inclusives” 

Dijous 16 de març, a les 18 hores. Centre Cívic La Salut. Av. del Marquès de Sant Mori, 180. Llenguatge no sexista. Una sessió de dues hores amb certificat. 

Places limitades. Inscripcions a: https://bit.ly/3IlGSc5  

Hi col·labora: CNL de Badalona i Sant Adrià 

Conferència – Debat “Juntes i empoderades a les xarxes” 

Divendres 24 de març, a les 18 hores. Institut B7. Carrer d’Ausiàs Marc, 86. 

A càrrec de Carla Galeote, activista, feminista i divulgadora. 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí