14.7 C
Badalona
jueves, junio 13, 2024
spot_img

Badalona reposa prop de 600 arbres a diversos districtes de la ciutat  

L’Ajuntament de Badalona ha iniciat la campanya d’hivern de reposició d’arbrat als sis districtes de la ciutat. Aquesta campanya està orientada a la replantació de l’arbrat que manca als diversos carrers i places de la ciutat i que ha desaparegut per diverses causes com poden ser els dèficits estructurals, les afectacions per plagues, l’envelliment de l’arbre o els accidents de trànsit entre altres. 

La substitució de l’arbrat es fa amb espècies que estiguin adaptades a la configuració dels carrers on s’ha de fer la seva reposició, tenint en compte aspectes com l’amplada de les voreres, la distància a les façanes, el vol dels edificis per evitar futurs conflictes amb el creixement dels arbres i els elements urbans i l’accessibilitat de les persones. També s’escullen espècies adaptades al clima mediterrani i amb la voluntat de potenciar la biodiversitat en espais urbans. 

Entre les espècies d’arbres a plantar destaquem els freixes i els Hibiscus syriacus que presenten una floració a la primavera i estiu molt vistosa. També es plantaran lledoners pruneres de fulles vermelles, xicrandes o lagunàries.  

En tots els arbres que es plantaran s’instal·laran dos tutors de fusta tornejats per facilitar el seu creixement recte. Els tutors aniran identificats amb una franja der color blau per tal de saber-ne l’any de plantació i planificar i establir els períodes de reg dels arbres per millorar d’aquesta manera la gestió del seu manteniment. Un cop plantats els arbres seran regats manualment i setmanalment durant dos anys per facilitar-ne el desenvolupament de la seva part subterrània. En el moment de la seva plantació es substitueix un 60% del terra existent per substrat adient per al millor desenvolupament de l’arbre i per millorar-ne també la qualitat el sol de plantació.  

Segons la regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, Rosa Trenado, “aquesta és la segona temporada on es possibilita la reposició de l’arbrat desaparegut a la ciutat i amb aquesta actuació s’arribarà a les 1.500 unitats d’arbres reposats. A més està previst una plantació de 500 arbres anuals en les properes campanyes”. Trenado ha afegit que «està demostrat que els arbres presenten múltiples beneficis per a les nostres ciutats ja que ajuden a baixar la temperatura ambiental, protegeixen dels raigs del sol, disminueixen la contaminació o ajuden a millorar la salut física i mental. Per tant, és vital la reposició d’aquest arbrat viari especialment en un context de crisi climàtica com el que ens trobem”. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles