26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Badalona commemora aquest dissabte, 21 de gener, el Dia Europeu de la Mediació 

Aquest dissabte, 21 de gener, se celebra el Dia Europeu de la Mediació. La creació d’aquesta efemèride va ser aprovada pel Comitè de Ministres del Consell d’Europa amb la finalitat de visibilitzar la importància de la mediació en la resolució de conflictes i la resolució d’acords entre les parts involucrades. A més, es pretén conscienciar els ciutadans i professionals europeus sobre els beneficis i els avantatges de la mediació. 

Badalona va posar en funcionament el Servei de Mediació Ciutadana l’any 2006. Durant aquest setze anys el servei, amb la col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ha atès més de 7.000 persones i ha gestionat unes 5.000 situacions de conflictes en l’àmbit veïnal, d’espai públic, associatiu, educatiu i familiar. Així mateix, s’han realitzat diverses actuacions de prevenció i sensibilització: 

Les tasques del Servei de Mediació inclouen nombroses activitats i sessions de formació en mediació i convivència adreçada a centres educatius, treballant tant en la formació del professorat com de l’alumnat des de l’enfocament restauratiu i mediador. 

Des de el 2021 el Servei de Mediació també impulsa el “Projectes posem colors a La Salut» dins el programa “Barris i comunitat” de la Diputació de Barcelona amb la voluntat de millorar la convivència i la cohesió social dels veïns i veïnes. També s’han dut a terme diverses accions de suport a les comunitats veïnals amb dificultats de convivència, de dinamització de l’espai públic a través de concerts musicals i tallers, s’ha acompanyat al Consorci per l’Habitatge en la rehabilitació d’edificis a La Salut Alta i Sant Joan de Llefià, s’ha engegat un projecte d’art urbà a la plaça d’Antonio Machado i un de Teatre Social amb joves i gent gran. 

Al 2023 també ampliarà aquest projecte a altres barris amb el suport del programa integral de barris de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. 

Aquest servei s’especialitza en la mediació comunitària, el 95% dels casos estan relacionats amb problemes de convivència i es fa un acompanyament i suport a les comunitats de veïns. 

La mediació és un recurs que aposta clarament per el treball en xarxa amb les diferents àrees municipals. S’ofereix sense cost per a la ciutadania i és accessible per a tothom; només cal contactar-hi de forma presencial, telefònicament o per correu electrònic. 

Mediar és un procés que ajuda a resoldre conflictes i es basa en la imparcialitat vers les parts, la neutralitats en el procés, la confidencialitat i la voluntarietat de les parts. 

El Servei de Mediació Ciutadana s’ubica al passatge de la Plana, 14, i es pot contactar a través dels telèfons 934832964 / 660504144 o amb el correu electrònic mediacio@badalona.cat

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles