16.1 C
Badalona
sábado, abril 20, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona posa en marxa durant les festes de Nadal la campanya ‘Joguines no sexistes’  

L’Ajuntament de Badalona ha posat en marxa durant les festes de Nadal la campanya ‘Joguines no sexistes’ per trencar i superar els estereotips de gènere que a través dels jocs es transmeten a infants i joves. Les joguines influeixen en els més petits en la creació del seu imaginari, per aquest motiu amb aquesta iniciativa es vol conscienciar la ciutadania sobre la importància d’escollir quin és l’entreteniment dels infants per tal de caminar cap a una  societat lliure de sexisme.  

Enguany s’ha elaborat un llistat amb vuit recomanacions per a les famílies que volen unes joguines més lliures de rols de gènere, més educatives i menys estereotipades. Aquestes recomanacions són: 

1. Tria joguines que despertin la imaginació i la creativitat sense diferenciar entre nenes i nens 

2. Fomenta un joc lliure de prejudicis sexistes i evita els jocs violents  

3. Fomenta la  diversió, l’aprenentatge, la diversitat i educació emocional 

4. Promou la cooperació en lloc de la competitivitat, per construir un món millor i més igualitari 

5. No hi ha joguines ni colors de nenes i nens 

6. Compra joguines que estimulin les capacitats i habilitats amb actitud positiva i calmada, sense passivitat 

7. Tria joguines que afavoreixin l’esport, el treball domèstic i les cures 

8. Torna a ser infant i comparteix temps per jugar en família 

A més, per tal de donar visibilitat a la campanya s’ha organitzat l’activitat per públic familiar de rondalles amb perspectiva de gènere «L’arbre de Nadal del Senyor Eudald”, a càrrec de Mònica Torra, que tindrà lloc dimecres 28 de desembre a entre les 11 i les 13 hores a la plaça del President Tarradellas. 

La segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, ha explicat que “enguany a Badalona impulsem aquesta campanya per refermar la nostra aposta per erradicar els estereotips de gènere i per animar la ciutadania a transmetre als infants els valors que tenen a veure amb la igualtat de gènere, el respecte i la no-violència per tal de caminar cap a una societat més justa, més lliure i sense cap mena de sexisme”. 

Podeu consultar els actes i activitats programades durant el mes de desembre a Badalona amb motiu de les festes de Nadal al web municipal

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles