14 C
Badalona
sábado, abril 20, 2024
spot_img

L’Ajuntament impulsa un projecte d’art urbà al barri de La Salut amb la participació del veïnat i les entitats locals 

En el marc del programa “Barris i Comunitats: motors de transformació social” durant les darreres setmanes s’està desenvolupant un projecte d’art urbà al barri de La Salut amb l’objectiu de fomentar els vincles entre veïns i veïnes, així com la participació ciutadana, a través de diversos tallers que culminaran en una pintada mural a la plaça Antonio Machado. Aquest projecte l’impulsa el Servei de Mediació de l’Ajuntament de Badalona, està finançat per la Diputació de Barcelona i busca la millora de la convivència i de la cohesió social del barri. 

La intervenció artística, dirigida pel pintor badaloní Carlos García ‘Spogo’ i emmarcada dins de “Pintamos Mucho”, un conjunt d’activitats artístic-socials que ell mateix lidera i coordina, consisteix en un primer procés participatiu a través sis tallers diferents per a nens i nenes de quatre a deu anys inscrites al Casal Cívic Salut Alta i adolescents d’onze a catorze anys pertanyents al grup d’usuaris de la Fundació Salut Alta. En aquests tallers s’aprenen i practiquen diverses tècniques artístiques com són el dibuix amb llapis i retoladors, l’aquarel·la, la pintura acrílica i el collage. Les creacions resultants dels tallers donaran forma a un mural contextualitzat que serà dut a terme a la plaça Antonio Machado. L’objectiu de la intervenció és dinamitzar aquest espai per a dotar-lo d’un sentiment de comunitat, pertinença i col·lectivitat. L’últim taller d’aquest procés es farà aquest divendres 16 de desembre entre les 17 i les 19 hores al Casal Cívic Badalona – Salut Alta

Aquest és el darrer projecte de Barris i Comunitats que durant aquest any 2022 ha efectuat una sèrie d’accions per a la millora de la convivència de les relacions veïnals com per exemple concerts, activitats en l’espai públic per a la detecció de joves en risc d’exclusió social, intervencions en escales de veïns per abordar diversos conflictes, teatre social, etc. El projecte seguirà l’any vinent treballant en la mateixa línia per dotar de recursos a la ciutadania.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles