16.9 C
Badalona
jueves, marzo 28, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb activitats durant tot el mes de novembre

L’Ajuntament de Badalona commemora el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, amb un programa d’actes que es desenvoluparan fins a finals de novembre arreu de la ciutat. La programació, que s’emmarca en una campanya que té per lema “El masclista no neix, es fa”, recull activitats organitzades per l’Ajuntament i inclou també les propostes impulsades per les diferents associacions, grups i plataformes feministes de la ciutat, que s’han vehiculat des del Departament de Feminismes.  

La proposta presentada per l’Ajuntament està pensada per arribar a diferents franges d’edat i inclou activitats per a un públic divers. Un exemple d’aquesta varietat són les activitats programades per atraure el jovent, com el taller «Ciberassetjament: un nou entorn per a la violència masclista», un tipus de violència que malauradament pateix molt la gent jove, o l’espai de reflexió «Visibilitzem les violències masclistes i LGBTBQ-fòbiques». També destaca un taller d’autodefensa feminista adreçat a dones on es faran exercicis pràctics per aprendre defensa personal des de la perspectiva feminista. 

Entre els actes que s’han organitzat també hi haurà el dilluns 14 la presentació del llibre Trenqueu en cas d’urgència de l’advocada i criminòloga Carla Vall i Duran. L’autora, entre d’altres aspectes, planteja consells per a les dones víctimes i també sobre què poden fer terceres persones per ajudar la víctima. 

L’acte institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones es farà el mateix 25 de novembre a les 18 hores a la plaça de la Vila. Durant l’acte es llegirà el manifest unitari i la Plataforma 25 N realitzarà una performace a càrrec d’Assaig. 

La programació municipal es completarà amb la realització d’un mural participatiu per sensibilitzar i conscienciar la ciutadania sobre la violència masclista i la gravetat de tothom qui la pateix. El mural es farà a la plaça de la Vila i la seva execució serà dinamitzada per expertes en violències masclistes. 

A més, enguany també s’ha dissenyat la Campanya «Comerç contra les violències masclistes» amb informació sobre els telèfons d’atenció per dones que estiguin patint violències masclistes. 

A banda de les propostes impulsades des de l’Ajuntament, durant tot el mes de novembre la ciutadania podrà participar en actes i activitats amb formats molt diferents organitzats per associacions i entitats badalonines com per exemple tallers de ioga, exposicions, xerrades, debats i monòlegs.  

Podeu consultar tota la programació, els horaris i el lloc on es desenvoluparan les activitats en el programa adjunt en PDF. 

El masclista no neix, es fa 

El programa ha estat presentat aquest dimarts al matí per la segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, en un acte celebrat a la sala de premsa de l’edifici El Viver. Durant la presentació, Llauradó ha convidat la ciutadania a participar de les activitats programades durant el mes de novembre a la ciutat per posar de manifest que “cada dia és 25 de novembre i que la lluita no cessarà fins que no s’erradiquin les violències masclistes arreu”. La regidora ha afirmat que el «lema d’enguany –El masclista no neix, es fa– és una oportunitat per revisar els rols i els estereotips de gènere” i ha insistit en el fet que “és la cultura i el propi sistema patriarcal el que perpetua i consisteix les relacions de violència masclista”. “Només amb feminisme es podrà combatre el masclisme; per aquest motiu, les polítiques públiques i els moviments feministes han de posar sobre la taula la seva feina i el seu potencial per lluitar contra la xacra de la violència masclista», ha conclòs la regidora.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles