14 C
Badalona
sábado, abril 20, 2024
spot_img

El festival 48h OpenHouse BCN torna a Badalona amb una programació centrada a reconèixer els oficis com un element central de l’arquitectura 

El festival 48h OpenHouse BCN torna a Badalona el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre. En la seva tretzena edició, el festival posa el focus en els oficis com una manera de reconèixer totes les disciplines i els professionals que fan de l’arquitectura una peça col·laborativa i global. Aquest enfocament en allò que està més enllà de l’edifici –en els oficis, en els processos i en els elements– és una manera d’enderrocar barreres entre dissenyadors i artesans, entre usuaris i arquitectes. L’objectiu és reivindicar les persones que fan aquests treballs, generalment ocultes, i proposar als visitants una presa de consciència sobre l’arquitectura com una obra cocreada. 

En el cas de Badalona, durant el cap de setmana del festival es podran visitar de franc set edificis singulars i gaudir de dos itineraris per la ciutat amb el guiatge d’experts. Entre els edificis destaca Ca l’Amigó, un cuidat edifici modernista, i el seu jardí recuperat l’any passat com a espai públic, ja que es tracta d’un lloc on els oficis tradicionals són ressaltats per les noves maneres de fer. L’oferta es completa amb el Centre Sant Jaume, el dipòsit d’aigües pluvials L’Estrella, l’edifici El Viver, el monestir de Sant Jeroni de la Murtra, la Casa de l’Heura i la Casa dels Dofins i el Museu de Badalona.  

Pel que fa als itineraris, hi ha dues propostes: l’itinerari de Canyadó a La Rambla, a càrrec de Margarida Arbras, directora del Museu de Badalona; i l’itinerari per la nova façana marítima, que comptarà amb el guiatge de l’arquitecte Xavier Salvà.  

L’oferta d’enguany reflecteix que Badalona és una ciutat policèntrica, però que al seu cor és on s’enllacen les artèries vertebradores de la ciutat: des del primer traçat del cardus i del decumanus de Baetulo, passant per l’enclavament medieval de Dalt la Vila i el guany de terres a Baix a Mar, fins a l’arribada del ferrocarril i la industrialització fins a la plaça de Pompeu Fabra i el futur intercanviador. La programació del festival permet conèixer el seu vessant més tradicional, amb l’itinerari de badius i cases de costa, o les noves apostes per millorar en sostenibilitat i l’eficiència energètica que presenta el Centre Sant Jaume, entre altres propostes repartides per tota la ciutat. 

Podeu consultar tota la programació i horaris del festival a Badalona en la pàgina web https://www.48hopenhousebarcelona.org/badalona/.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles