26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Badalona commemora el Dia Mundial de Salut Mental amb la jornada ‘En 1a persona. Un like per la Salut Mental’ 

La plaça de la Vila de Badalona ha acollit aquest dilluns al migdia un acte organitzat per Badalona Serveis Assistencials (BSA) amb el suport de l’Ajuntament per commemorar del Dia Mundial de la Salut Mental. La iniciativa s’ha dut a terme sota el títol “En 1a persona. Un like per la Salut Mental” per recollir així l’esperit de l’acte de sensibilització i el lema de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per al dia mundial d’enguany: Fes like a la Salut Mental. Pel dret a créixer en benestar. 

Durant la jornada s’han compartit experiències en primera persona -allunyant estigmes- d’usuaris i usuàries que han patit o pateixen un malestar emocional o un trastorn de salut mental. Usuaris i professionals de BSA -de la Taula de Benestar Emocional de Nova Lloreda, de l’equip de Referents de Benestar Emocional i Comunitària i del Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) Bétula- han abordat davant el públic que s’ha aplegat a la plaça tres experiències que pot patir qualsevol: dol, ansietat i trastorn de salut mental. A més, s’ha dut a terme un taller de relaxació i una lectura de textos i poemes a càrrec d’usuaris i una professional del SRC Bétula i del poeta Jordi Valls i Pozo.  

L’antic Micaco’s, futura Unitat polivalent de serveis de salut mental 

L’acte de la plaça de la Vila ha comptat amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i la 4a tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Territori, Habitatge, Esports i Salut, Teresa González, que prèviament han visitat les obres de l’edifici de l’antic Micaco’s (carrer de Sant Anastasi, 42), immoble on s’instal·laran tres dels serveis de Salut Mental i Addiccions de BSA, així com altres serveis estructurals de l’organització i que acollirà a partir de gener de 2023 el Centre de Salut Infant i Juvenil (CSMIJ) Joan Obiols, el SRC Bétula i l’Hospital de Dia de Salut Mental d’Adults. L’edifici, que té una superfície útil superior als 1200 m², suposa un benefici en accessibilitat i idoneïtat dels espais per als usuaris i els professionals. En concret, el CSMIJ Joan Obiols és un dels serveis que podrà doblar el nombre de consultes (de 6 a 12), espais grupals i altres instàncies, afavorint l’atenció a la ciutadania. 

Després de la visita i l’acte a la plaça de la Vila, l’alcalde Rubén Guijarro ha remarcat la importància “de la posada en marxa en els pròxims mesos de la unitat polivalent, ja que millora l’oferta i serveis de salut mental a la ciutat, afavoreix la tasca dels professionals i, a la vegada, augmenta la qualitat de l’atenció als usuaris”. Guijarro ha explicat que “en la societat actual és fonamental apostar per la modernització dels serveis sanitaris i el desenvolupament de polítiques que prioritzin la salut mental, per això des del Govern i Badalona Serveis Assistencial treballem per posar en marxa un pla integral de prevenció dirigit especialment als adolescents”.     

Més accions de sensibilització 

Amb motiu del Dia Mundial de Salut Mental, a Badalona s’han programat també accions de sensibilització i conscienciació en altres punts de la ciutat. A l’entrada dels Equips d’Atenció Primària de Sant Roc–Gorg i Bufalà s’ha instal·lat un punt informatiu dinamitzat per equips multidisciplinaris formats per professionals de medicina, infermeria, treball social, atenció a la ciutadania i benestar emociona. Aquests equips proposen tant a usuaris com a professionals del mateix centre de salut, respondre per escrit a la pregunta “Què fas per cuidar la teva salut mental?”. Amb aquesta acció conviden a reflexionar sobre la percepció del seu benestar emocional i sobre els recursos personals amb què es compten per tenir-ne cura. Tots els missatges escrits formaran part d’un mural que també té el propòsit de servir d’inspiració a qui s’aturi davant. 

D’altra banda, la Taula de Benestar Emocional de Nova Lloreda ha programat la primera de les sortides saludables “Caminem junts per fer salut” el pròxim 18 d’octubre a les 10 hores. La sortida de l’activitat es farà des del Centre d’Atenció Primària de Nova Lloreda i estarà dinamitzada per professionals d’aquest centre de BSA, que acompanyaran els participants en una ruta per visitar alguns actius de salut de la zona com el Centre Cívic Can Cabanyes, Badalona Associació d’Afectats de Fibromiàlgia i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles