17.6 C
Badalona
sábado, abril 20, 2024
spot_img

BSA commemora el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient

Un any més BSA s’hi suma a la celebració del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient d’aquest 17 de setembre amb diferents accions unides pel lema «La seguretat comença per tu». L’Organització Mundial per la Salut (OMS) posa aquest any l’èmfasi en la medicació sense danys, marcant les accions destacades de l’organització.

A nivell global, els objectius d’aquest dia són augmentar la conscienciació sobre l’elevada càrrega de danys derivats d’errors de medicació i pràctiques de medicació poc segures així com advocar per una acció urgent per millorar la seguretat de la medicació; implicar les principals parts interessades per prevenir els errors de medicació i reduir-ne els danys i apoderar els pacients i les famílies perquè s’impliquin activament en l’ús segur dels medicaments: Medicació sense danys.

La seguretat del pacient i, en concret, la seguretat en la medicació és un pilar en el sector de la salut, especialment amb l’impacte que ha provocat la pandèmia de la COVID- 19. De fet, totes les persones del món prendran, en algun moment de la seva vida, algun medicament per prevenir o tractar malalties.

Per la seva importància, BSA ha incorporat mesures de control i millora contínua que permeten adequar-se als nous temps. L’adquisició de nous carros de medicació digitalitzats a l’Hospital Municipal de Badalona n’és un exemple. Es tracta de carros -dos per unitat- amb ordinador incorporat i pantalla tàctil, que facilita la consulta i registre de les tasques de l’equip d’infermeria quan hi són a peu dins les habitacions. A més, el tancament de seguretat automatitzat dels espais de medicació aporten una major seguretat de l’administració.

El mateix objectiu persegueix el mapa de riscos de la medicació que analitza tots els processos per tal d’identificar possibles riscos i avançar-se per tal d’evitar-los. «Tenir el màxim d’informació per evitar i/o corregir situacions adverses, és vital» afirma Santi Tomás, cap del servei de Qualitat i Seguretat del Pacient de BSA.

A més, s’han introduït unes metodologies del procés com la 5S que ha permès validar els passos imprescindibles en la medicació que són assegurar la prescripció adequada, verificar les al·lèrgies, identificar correctament el fàrmac, ajustar la dosi i administrar-ho correctament.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles