8.1 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

Les obres per fer els primers 250 metres del canal del Gorg avancen segons el calendari programat pi estaran enllestides durant la primavera de 2023 

Les obres per fer els primers 250 metres del canal del Gorg, que van iniciar-se fa dos mesos, avancen segons el calendari programat i estaran enllestides durant la primavera de 2023. Aquesta primera fase inclou l’adequació de l’espai per al desviament provisional de les vies del ferrocarril, tal com demana Adif, i que és imprescindible per no interrompre el servei del ferrocarril mentre es construeix el viaducte definitiu. 

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha visitat aquest dimecres al matí les obres del canal juntament amb el sisè tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Govern i Seguretat Ciutadana, Christian Carneado, la regidora de Cultura i Mobilitat, Anna Maria Lara, i el gerent de Marina de Badalona, Imanol Sanz. Durant la visita han rebut les explicacions dels responsables de les obres, que han detallat els treballs de regeneració ambiental que s’estan executant actualment en l’espai que primer acollirà la plataforma del desviament del tren i després un passeig per a vianants.     

Concretament, en aquesta àrea s’estan retirant les terres actuals (que són reblerts d’antics abocaments no aptes per a l’ús urbà  al qual està destinat aquest espai) i s’estan garbellant i separant abans de transportar-les a un abocador. Aquest procés inclou diferents mesures correctores per evitar la  dispersió de la pols, com  freqüència de rec amb aigua i un sistema per rentar les rodes dels vehicles pesants que participen en les obres, entre d’altres. 

Un cop retirades les terres impactades d’aquest punt es recuperarà la  cota del terreny actual per on ha de transitar el desviament del ferrocarril i preparar l’espai en els termes ambientals i geotècnics adequats. Aquesta reposició de terres es realitza  amb les sorres del canal, que majoritàriament estan en bones condicions.  

Durant la visita, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, s’ha mostrat satisfet pel ritme de les obres i ha recordat “que la construcció d’aquest canal és un projecte que s’ha perseguit durant molts anys i que ara per fi comença a ser una realitat”. Guijarro ha destacat que “el nou canal suposarà un salt endavant molt gran per a Badalona, que tindrà una nova centralitat i esdevindrà una ciutat més atractiva i cohesionada”.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles