23.2 C
Badalona
martes, octubre 3, 2023
spot_img

Badalona acull la darrera regata de la I Lliga de Rem de Mar liderada per la Federació Catalana de Rem 

El dissabte  23 de juliol el Club de Rem Badalona, amb la col·laboració de Marina Badalona, l’Ajuntament de Badalona i la Federació Catalana de Rem, organitza el I Open Internacional CoastalRowing de la història del club i la primera regata de rem de mar a Badalona, en el que hi participaran, en les diferents categories, quatre clubs catalans que han apostat per aquesta novedosa disciplina. En el Coastal Rowing es tracta de remar al llarg d’una costa de mar i al mar, amb la dificultat i l’habilitat per controlar  aspectes com la navegació, els corrents,  les marees i els vents i surfejar per l’onada. Tenir coneixement de la costa és clau  per ser un bon remer de mar, tipologia que cada cop té més adeptes entre els practicants del rem, com els clubs de la ciutat. 

L’any 2006 es va fer el primer campionat de Rem de Mar modern amb el nom de Coastal Rowing amb el recolzament de França, Itàlia i la Gran Bretanya, on el rem de mar és especialment popular. L’any 2024 el Coastal Rowing serà disciplina olímpica i aquesta cita fa que els clubs habituals de rem fix, com els de la ciutat, fa un parell d’anys que incorporen el banc mòbil i el rem de mar en la seva oferta i el comparteixen amb les disciplines de banc fix com el llagut, el llaut, el batel o la trainera. Especialment s’ha destacat amb tripulacions femenines i mixtes en alguns campionats. 

El I Open Internacional Coastal Rowing de Badalona forma part d’una de les tres proves de la I Lliga de Rem de Mar organitzada per la Federació Catalana de Rem durant el 2022. Aquesta lliga nova consta de tres regates: la primera es va fer el 14 de maig a l’Escala i va estar organitzada pel Club Nàutic l’Escala;  la segona es va fer a Barcelona el 16 i 17 de juliol organitzada pel Reial Club Marítim de Barcelona i la tercera tindrà lloc a Badalona el  proper dissabte 23 de juliol, liderada pel Club de Rem Badalona.  

A la regata hi participen esportistes amb fitxa federativa catalana, nacional com internacional i ja s’han inscrit el Reial Club Marítim de Barcelona, el Club Esportiu Olímpic Barcelona, equips de Sitges i el Club de Rem Badalona, a l’espera de darreres incorporacions. La puntuació del resultat del dissabte 23 servirà per a la Lliga Catalana de rem de mar, de fet, decidirà el resultat final de la mateixa. L’esdeveniment tindrà lloc en aigües obertes entre el Port de Badalona i el Pont del Petroli. Les categories participants són cadet, juvenil, absolut i màster, totes elles tant en masculí com en femení. La distància a recórrer és de 3.000m per les corresponents a cadet i màster i de 6.000m per les categories juvenil i absolut. Les tripulacions poden ser de quatre remers amb un timoner, de dos remers o d’un.  

Els orígens del rem de mar modern va sortir de l’evolució del la pràctica del banc fix en la seva vessant competitiva que va anar agafant força en diferents països en embarcacions com llaguts i traineres, després de perdre la seva identitat original de serveis comercials i professionals de les quals van sorgir. Als anys 80 una travessa al oceà Atlàntic nord pel remer Gérard Aboville dóna un nou impuls al rem de mar. Els constructors impulsen noves embarcacions basades amb el banc mòbil i sorgeixen els primers clubs a França on la federació francesa impulsa una nova disciplina amb la seva pròpia competició. 

El rem de Mar es de més fàcil accés per al practicant i pot arribar a molta més gent. Es tracta d’embarcacions més estables i robustes que les que s’utilitzen en rius i estanys. I alhora  la tècnica de rem en banc mòbil no és suficient per ser un bon remer de mar, s’han de tenir en compte aspectes del medi en els que ens trobem. 

El millor mirador per seguir la competició serà, sens dubte, el passeig del dic de recer del Port de Badalona, per les vistes i el seguiment de les regates com per l’ambient perquè és l’espai a on s’instal·len els equips. A la ciutat, els tres clubs que practiquen rem us poden iniciar en aquesta nova disciplina en auge, que es consolida i pren protagonisme al banc fix, més tradicional.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,635SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles