20.1 C
Badalona
viernes, agosto 19, 2022
spot_img

‘Èpica. El llegat de la Fura dels Baus’, seleccionat al Festival de Cine Incontrastable

El documental ‘Èpica. El llegat de La Fura dels Baus’, produït per La Fura i Badalona Comunicació, ha estat seleccionat per participar en la segona edició del Festival de Cine Incontrastable (FESTCI), un festival per a produccions independents que busca donar visibilitat a un cinema crític i inclusiu i que tindrà lloc entre el 18 i el 27 de juliol a Huancayo, al Perú. El certamen ha rebut aquest any 876 pel·lícules i acollirà, a més de les projeccions, tallers, conferències i classes magistrals.

Una reflexió sobre els nous reptes sociotecnològics

‘Èpica. El llegat de La Fura dels Baus’ és un documental que endinsa l’espectador en el procés de creació del workshop ‘Informació vs Memòria‘, a través del qual analitza la tasca de la Fundació Èpica de La Fura dels Baus i el paper de l’art i la ciència davant els nous reptes de l’era de la informació.

Científics, artistes, investigadors, xefs, filòsofs i els veïns del barri del Manresà de Badalona, on es troba la seu de la Fundació Èpica, participen en aquest workshop que no només serveix per crear un espectacle multidisciplinari, sinó també per posar a prova noves hipòtesis i tecnologies.

Durant els 60 minuts del documental, l’espectador experimenta, pràcticament en primera persona, com és el procés creatiu de La Fura dels Baus i coneix el treball que es fa a diferents centres de recerca. La privacitat, les fake news, la tecnologia col·laborativa, la transferència de coneixements, les idees preconcebudes sobre el gènere o el funcionament del cervell són alguns dels temes que apareixen a la performance i sobre els quals professionals de diferents camps reflexionen en aquesta pel·lícula.

Temes d’actualitat que plantegen qüestions ètiques urgents davant els canvis socials i culturals que vindran de la mà dels avenços científics i tecnològics. I l’art, aquí, es presenta com un conductor potencial d’aquest coneixement gràcies a un llenguatge directe i impactant, però, sobretot, al seu potencial per convertir l’espectador en participant.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,622SeguidoresSeguir
11SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles