17.5 C
Badalona
miércoles, mayo 29, 2024
spot_img

120 anys de la Creu Roja a Badalona

La Creu Roja suma ja 120 anys d’història a la ciutat de Badalona. El 8 de juny del 1902 es creava legalment l’assemblea a nivell local, que inicialment oferia assistència sanitària amb el desplegament d’un consultori mèdic i d’un espai de socors per atendre accidents i urgències.  

Amb el pas dels anys, les necessitats de la població badalonina van anar evolucionant, amb la qual cosa la funció assistencial de l’entitat també,  convertint l’espai de consultori mèdic en un espai per al desenvolupament de programes d’atenció social per a famílies, infància, persones migrants i refugiades, i altres col·lectius vulnerables del municipi, així com també per a la creació de programes d’ocupació per a la recerca de feina.  

L’ADN de la Creu Roja: els seus coneixements en matèria de primers auxilis i emergències, s’ha mantingut també en el temps. Tot i que ja no exerceix la tasca de consultori mèdic, en l’actualitat es manté a través dels equips preventius de socors, que han anat actuant en les festes majors badalonines, així com en grans esdeveniments esportius i culturals. També a través de la sensibilització i oferta formativa que ofereix l’entitat a la ciutadania en matèria de primers auxilis. 

Tota aquesta tasca al municipi es centralitza des de les instal·lacions ubicades al barri de Sant Roc, on es va traslladar l’any 2010, i on segueix actualment constituïda com a Assemblea Comarcal del Barcelonès Nord (donant atenció també a Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet). 

Més de 8.000 persones ateses al 2021 

L’any 2021 ha estat marcat per les conseqüències derivades de l’emergència Covid. Així com la segona meitat de 2020 el número de famílies ateses des dels Programes d’aliments va augmentar considerablement, al 2021 el nombre d’atencions urgents per cobrir necessitats i repartiment de productes bàsics com alimentació i higiene s’ha mantingut elevat, amb més de 1.600 persones ateses.  

Des dels programes d’ocupació, on s’han atès 389 persones, s’ha continuat oferint orientació laboral i grupal, així com formacions en àmbits concrets per apropar les persones ateses al món laboral.

En l’àmbit d’Infància i Joventut, un dels projectes que s’ha pogut recuperar al 2021 després de les restriccions sanitàries ha estat Infància Hospitalitzada, el projecte d’acompanyament a infants ingressats i les seves famílies a la planta de pediatria de l’Hospital Germans Trias i Pujol.  L’objectiu: fer la seva estància a l’hospital el més amena possible. A partir del mes de juny del 2021, quan es van relaxar les restriccions sanitàries, aquest servei es va recuperar, atenent a un total de més de 400 infants. 

Pel que fa a l’àmbit de Salut, transversal amb la resta de programes de l’entitat, s’ha portat a terme una important tasca de prevenció, promoció i sensibilització de la salut respecte al Covid, la grip o altres temàtiques saludables. Així com en projectes com el de Salut i Dona, en el qual han participat 149 dones al llarg de 2021, amb l’objectiu de prevenir i promoure la salut en totes les esferes de la vida de les participants i en l’àmbit bio-psico-social, fomentant el seu empoderament, ampliant el seu cercle social i l’intercanvi de recursos perquè puguin afrontar el seu dia a dia de forma saludable.

La base per poder seguir desenvolupant tots aquests i altres projectes, és el voluntariat, que des de fa tres anys consecutius s’ha mantingut en augment, arribant a les 428 persones voluntàries al 2021.

També cal destacar el suport de la ciutadania i de les entitats i empreses sòcies del municipi, que des dels inicis de Creu Roja a Badalona han estat molt vinculades, i que a dia d’avui, segueixen col·laborant per aconseguir la missió de l’entitat: estar cada cop més a prop de les persones.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles