12.3 C
Badalona
jueves, abril 25, 2024
spot_img

Badalona obre fins al 27 de juny un procés participatiu per escollir el nou disseny del pont del Petroli  

Tots els badalonins i badalonines estan cridats a un procés participatiu per escollir el nou disseny del pont del Petroli. Avui s’ha presentat la iniciativa que dona a conèixer els dos models del nou pont del Petroli que se sotmeten a votació i com es pot participar en aquesta elecció. 

Qualsevol persona empadronada a Badalona, més gran de setze anys, pot votar des d’avui i fins al dilluns 27 de juny telemàticament a través de la pàgina web Procés participatiu per escollir el nou disseny del Pont del petroli. En aquest espai també es troba la informació sobre les dues alternatives presentades. A més, el dissabte 25 de juny, d’11 a 13 hores, hi haurà una carpa amb ordinadors que s’instal·larà al passeig Marítim, a tocar del mateix pont del Petroli, per facilitar la votació de la ciutadania. 

Dues propostes per substituir l’actual pont destrossat pel pas del temporal Glòria 

El gener de l’any 2020, el pas del temporal Glòria va provocar danys importants al litoral badaloní i, concretament, el pont del Petroli va resultar greument afectat. El pont va patir danys a l’estructura i la desaparició de la part final de la passera que unia el pont amb la plataforma final, que també va quedar molt malmesa. Després de les feines d’estabilització i d’assegurar l’estructura, l’Ajuntament de Badalona va contractar els serveis de l’empresa Enginyeria Reventós per redactar el projecte de remodelació del pont del Petroli i va signar un conveni amb el Laboratori d’Enginyeria Marítima de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per validar tècnicament les noves propostes. Dels diferents models analitzats, els que se sotmeten ara a votació de la ciutadania són els que tècnicament poden suportar millor l’acció de l’onatge en situació de temporal. 

Model 1 

Aquest model proposa una construcció de pilons molt semblant a l’existent actualment, destacant una plataforma final en anella rodona amb una superfície de 132 m2 amb una obertura al centre de 19 m2

Model 2 

La principal característica d’aquesta proposta es troba també en la plataforma final de 130 m2 de superfície. Aquesta se suporta amb un fonament submergit del qual emergeixen dues columnes de 2 metres de diàmetre. 

Tots dos models han estat testats en models numèrics en 3D i en simulacions a escala per poder resistir els embats de les onades. Així mateix, combinen diferents tècniques, materials, elements i superfícies inclinades per minimitzar les accions horitzontals de l’onatge. 

L’acte de presentació del procés participatiu ha tingut lloc al passeig Marítim de Badalona, davant del pont del Petroli, i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Territori, Habitatge, Esports i Salut, Teresa González; el sisè tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Govern i Seguretat Ciutadana, Christian Carneado; la regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, Rosa Trenado; la regidora de de l’Àrea de Joventut, Coordinació Territorial i Participació, Andrea Zapata; i el vicedirector del Laboratori d’Enginyeria Marítima de la Universitat Politècnica de Catalunya, Daniel González-Marco. 

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha manifestat que el procés participatiu té l’objectiu que els badalonins i badalonines triïn el projecte que més els agradi. Aquest procés, segons ha avançat Guijarro, “serà vinculant i per això animo tots els badalonins i badalonines a participar-hi”. Guijarro ha explicat que “els treballs de reparació del pont del Petroli començaran durant el segon trimestre de 2023”. L’alcalde ha recordat que el pont del Petroli és un símbol per a Badalona i, segons moltes de les enquestes de ciutat que s’han fet, un dels espais més estimats pels ciutadans. 

Compromís de recuperar un símbol i emblema de la ciutat de Badalona 

L’Ajuntament de Badalona fa amb la posada en marxa d’aquest procés participatiu un pas més en “el ferm compromís de reparar el símbol i emblema de la ciutat de Badalona perquè la ciutadania pugui continuar gaudint-lo” tal com assenyala la Declaració institucional acordada pel Ple de l’Ajuntament el 28 de gener de 2020, la qual reclamava la reparació del pont. En la mateixa Declaració també es demana que la recuperació d’aquesta infraestructura es faci tot tenint en compte els possibles efectes del canvi climàtic i que cal recuperar-lo per “la rellevància del pont del Petroli com eix vertebrador de la ciutat pel seu valor social, científic, educatiu i ambiental”. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles