15.4 C
Badalona
jueves, marzo 28, 2024
spot_img

El Teatre Margarida Xirgu acull aquest dijous la presentació del 1r Informe del Baròmetre dels drets dels infants i adolescents a Badalona

La Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB), presenta aquest dijous, 16 de juny, a partir de les 17.30 hores, al Teatre Margarida Xirgu, el 1r Informe del Baròmetre dels drets dels infants i adolescents a Badalona”, elaborat per un equip de projecte, dins el marc del “Programa d’acció 2021-2022”, aprovat pel plenari de la Taula. 

L’objectiu general d’aquest projecte ha estat explorar i visibilitzar quin és el grau de garantia dels drets dels infants i adolescents a la ciutat en els quals focalitza el Baròmetre en aquesta edició, incidint en la millora d’aquesta cobertura mitjançant la proposta de mesures d’acció concretes. Els quatre drets de la Convenció Internacional dels drets dels infants que s’han prioritzat son: el dret a un nivell de vida adequat, el dret a la salut mental, el dret al lleure, al joc, a la cultura i al descans i, finalment, el dret a la participació dels infants i adolescents. 

El treball realitzat ha consistit en la cerca d’informació clau (fonts primàries i secundàries) per identificar l’estat de situació a la ciutat, en relació a cadascun d’aquests drets i les alertes indicadores d’algun tipus de vulneració, així com les causes que provoquen i mantenen aquesta situació, per finalitzar formulant quaranta-sis propostes adreçades als estaments polítics i institucionals, a la xarxa de professionals i a la ciutadania en general, per millorar el grau de cobertura d’aquests drets. La informació amb la qual s’ha treballat prové de diferents estadístiques i sistemes d’indicadors, estudis, memòries de serveis, etc.  

També s’ha fet una consulta oberta als professionals de la xarxa d’atenció als infants i adolescents, i a nois i noies de 10 a 18 anys. El treball d’anàlisi i debat d’aquesta informació es va fer obrint la participació, més enllà de l’equip de projecte, a altres setanta professionals que van participar al fòrum “Drets per fer possible la infància”, celebrat al novembre passat, en el marc de la II Setmana dels drets dels infants i adolescents a Badalona. 

A partir de l’informe que es presentarà s’espera que se’n derivin iniciatives concretes d’actuació que es formalitzin i que comptin amb el màxim consens polític. Des de la TIAB està previst generar un sistema de seguiment del grau de compliment dels compromisos adoptats.  

Per altra banda, el Baròmetre dels drets dels infants neix amb vocació de continuïtat amb la idea de que en cada edició aquest es focalitzi en aquells drets de la Convenció Internacional dels drets dels infants que es consideri més estratègic.  

L’acte comptarà amb la segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030 i vicepresidenta de la TIAB, Aïda Llauradó: del coordinador de l’Observatori dels drets dels Infants a Catalunya, Joan Llosada, que impartirà la conferència “Una mirada global i local sobre els drets dels infants” i diferents membres de l’equip del projecte que faran la presentació de l’informe del Baròmetre.   

També està prevista la participació de la regidora de Cultura, Anna Maria Lara; i del regidor de Serveis Socials, David Torrents; i de la regidora de Joventut, Andrea Zapata. 

Al final de l’acte es podrà gaudir d’una actuació musical a càrrec d’infants participants als projecte musical Badacordes i Betucordes, impulsat des del Patronat de la Música de Badalona i l’Escola Josep Boada. 

La TIAB és una estructura de treball transversal i en xarxa orientada a potenciar l’acció cooperativa entre el conjunt d’actors que treballen a la ciutat, des de diferents àmbits (social, educatiu, socioeducatiu, cultural, de salut, esports, urbanisme, etc.), amb infants i adolescents de 0 a 18 anys.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles