20.1 C
Badalona
viernes, agosto 19, 2022
spot_img

Es posa de nou en marxa la Comissió Local d’Absentisme després de 7 anys d’inactivitat 

La Comissió Local d’Absentisme (CLA), va tornar a reunir-se aquest dimarts 7 de juny després de 7 anys de no haver estat convocada. Aquesta Comissió té l’encàrrec de treballar en favor de l’escolaritat i la prevenció de l’absentisme a la ciutat. 

La Comissió Local d’Absentisme és un dels òrgans bàsics descrits en el “Pla de promoció de l’escolaritat i prevenció de l’absentisme escolar”, aprovat l’octubre del 2014. A la Comissió Local van participar representants del Consistori com el servei d’Educació i els Serveis Socials; i d’entitats del territori que fan atenció, prevenció i detecció d’absentisme. També, per part de la Generalitat de Catalunya, van intervenir representants dels equips directius de primària i secundària, l’Equip d’Assessorament i orientació Psicopedagògica (EAP), així com dels Serveis Territorials. Així mateix en formen part els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. 

Els principis d’actuació del Pla de Promoció de l’Escolaritat i Prevenció de l’Absentisme Escolar es basen en la corresponsabilitat entre administracions; la cooperació, la coordinació i el treball en xarxa; la intervenció de caràcter preventiu i integral i per últim, el paper dels centres educatius com a vincle i enllaç amb les famílies. 

La segona tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació de l’Ajuntament de Badalona, Aïda Llauradó, que és qui va convocar de nou la Comissió Local d’Absentisme, ha manifestat el seu compromís en la lluita per l’escolaritat i per la prevenció de l’absentisme a Badalona. En aquest sentit, ha valorat la convocatòria de la nova Comissió “com a eina d’impuls i treball transversal”, i a més, ha agraït la tasca feta des del territori, “que s’ha mantingut durant aquests anys tot i la inactivitat de la Comissió”. La regidora lamenta que després de la Covid-19 “l’anterior Govern municipal tampoc hagi repensat les polítiques d’absentisme”, i s’ha compromès a redissenyar el Pla en funció de les necessitats actuals. Així, la Comissió d’Absentisme ha encarregat a la Comissió Tècnica Local d’Absentisme l’actualització i la millora del Pla. 

Aïda Llauradó ha afegit que: “toca posar fil a l’agulla i posar en xarxa tots els agents que actuem pel dret a l’escolarització, coordinant el treball per assolir els objectius comuns de reduir l’absentisme així com incrementar l’alumnat que es gradua i acaba els estudis postobligatoris”. A més, la regidora d’Educació ha conclòs que “les greus conseqüències socials, econòmiques i de salut que ha suposat la Covid-19, fa més urgent que mai l’actualització i el reforç de la tasca conjunta per a l’èxit escolar”. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,622SeguidoresSeguir
11SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles