18.1 C
Badalona
jueves, marzo 28, 2024
spot_img

L’associació La Lucha de Abril rep l’aportació solidària del projecte Reciclos d’Ecoembes a Badalona 

L’associació “La Lucha de Abril” ha rebut més 2.500 punts solidaris del projecte Reciclos d’Ecoembes a Badalona. Els 552 contenidors grocs de la ciutat destinats al reciclatge de llaunes i d’envasos de plàstic tenen implantat des de fa més d’un any el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) amb el qual els usuaris, a través del codi QR que activen cada vegada que utilitzen els contenidors grocs, poden obtenir incentius de premis o destinar-los a col·laborar amb diverses causes solidàries. Des del passat mes d’abril les aportacions solidàries es poden destinar també a “La Lucha d’Abril”. 

Aquest migdia, el regidor de l’Àrea d’Espais Públics, Jordi Subirana i el gerent d’Ecoembes a Catalunya, Xavier Balagué, acompanyats de Jesús Merino, pare de l’Abril, han donat a conèixer que fins ara els badalonins i badalonines que han reciclat als contenidors grocs han arribat a donar 2.500 “reciclos” a favor de l’associació “La Lucha de Abril”. Aquesta associació va ser creada l’any 2020 pels pares de l’Abril, una nena de Badalona afectada per una malaltia minoritària que només tenen unes 45 persones al món.  

Actualment, hi ha més de 2.600 persones del municipi de Badalona adherides a aquest programa que durant els pròxims mesos podran continuar aportant els seus “reciclos” a la investigació i al desenvolupament d’un tractament de teràpia gènica per la malaltia degenerativa que afecta l’Abril. En aquest sentit, cal assenyalar que Ecoembes té signat un conveni de col·laboració per tal que a través del seu projecte Reciclos es destinin els diners a la investigació que està portant a terme la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). 

Badalona és un dels primers municipis catalans que va apostar per Reciclos, el sistema de reciclatge d’Ecomembes que incorpora la tecnologia mòbil per fomentar el reciclatge, premiant els ciutadans amb regals directes o a través de la col·laboració amb entitats i causes solidàries. 

Reciclar: bo per al medi ambient i un acte solidari 

El regidor de l’Àrea d’Espais Públics, Jordi Subirana, ha destacat que “a més recuperar tones de residus plàstics i de llaunes, el projecte de Reciclos suma l’estímul de col·laborar amb causes solidàries com La Lluita d’Abril, per això fem una crida a fer del reciclatge un acte habitual per a tots els veïns i veïnes de Badalona”. 

Xavier Balagué, gerent d’Ecoembes a Catalunya, ha destacat que “estem molt orgullosos amb la implicació de tots els ciutadans de Badalona amb aquest sistema i amb aquest incentiu. És molt reconfortant apreciar com un gest diari tan senzill com és reciclar, a més de la millora del medi ambient, també es pot destinar a ajudar els qui més ho necessiten”.  

Com funciona Reciclos?  

Per fer ús d’aquest sistema, els ciutadans només s’han de descarregar l’App gratuïta Reciclos i, a casa, escanejar el codi de barres de les llaunes o ampolles de plàstic que volen reciclar. Un cop al carrer, quan acudeixin al contenidor groc amb la bossa d’envasos, l’han de dipositar i escanejar el codi QR que hi ha al contenidor. En utilitzar els contenidors grocs, els usuaris obtenen punts, anomenats RECICLOS, que poden canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles. Aquests punts tenen un límit setmanal per tal que els ciutadans no només reciclin més i millor els seus envasos, sinó que consumeixin de manera responsable. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles