14.9 C
Badalona
viernes, marzo 29, 2024
spot_img

Badalona se suma a la commemoració del Dia del Donant d’Òrgans i Teixits 

Amb el lema “Tots tenim un gen donant. Activa’l” avui dimecres se celebra el Dia del Donant d’Òrgans i Teixits, una jornada en la qual es vol retre homenatge als donants i als seus familiars i sensibilitzar a la ciutadania de la vital importància que té la donació d’òrgans per a les persones que es troben a l’espera d’un trasplantament. 

Per aquest motiu l’associació ALCER (Asociación para la Lucha Contra las Enfermedades del Riñón de Barcelona) amb el suport del Servei de Salut de l’Ajuntament de Badalona instal·larà a la plaça de la Vila una carpa informativa durant tot el matí recordant que: 

– Qualsevol persona major d’edat pot ser donant d’òrgans sempre que ho decideixi lliurement i voluntàriament. 

– Que es pot ser donant d’òrgans en vida en determinats òrgans i prèvia realització de proves de compatibilitat. 

– I que el trasplantament és l’única solució per a moltes persones que pateixen un dany irreversible en un dels seus òrgans per evitar la mort o per portar una millor qualitat de vida. 

L’any 2021, malgrat les dificultats generades per la pandèmia de la COVID-19 es van realitzar a l’estat 4.781 trasplantaments d’òrgans gràcies als donants i es continua mantenint com a líder mundial en donació d’òrgans. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles