20.9 C
Badalona
martes, octubre 3, 2023
spot_img

Escoles i entitats de Badalona es donen cita aquest diumenge per celebrar la 10a Diada de l’Educació Pública

El 27 de març de 2011 va celebrar-se la primera diada de l’Educació Pública al passeig de la rambla de Badalona. En els anys següents la festa es va traslladar al parc de Montigalà on s’ha consolidat com una de les grans festes de ciutat incorporant carpes per totes les escoles públiques, cercavila, concerts i actuacions. El 2020 la pandèmia va aturar la 10a edició, i ara, dos anys després, la diada torna amb un format renovat.

La Diada d’enguany concentrarà totes les activitats en horari de matí, començant a les 10 h i finalitzant al voltant de les 14 h. Les carpes d’escoles i entitats s’estendran pel traçat de l’autopista C-31 des de l’entrada de Can Cabanyes fins a la sortida del carrer Joan Valera als carrils direcció Barcelona. El trànsit de l’autopista quedarà tallat en les dues direccions per garantir la seguretat de tothom que hi assisteixi. Amb aquest emplaçament, els organitzadors volen visibilitzar l’enorme espai que es dedica exclusivament al vehicle privat al mig de la Badalona, que és especialment dramàtic si es té en compte l’altíssima densitat de població que pateixen alguns barris de la ciutat.

Les activitats infantils seran un cop més protagonistes amb, entre d’altres, pintacares, treballs manuals i jocs organitzats per les AMPAs i AFAs de la ciutat. Però aquest any se sumen activitats per repensar i reivindicar la transformació de la ciutat com un gran mural col·laboratiu sobre mobilitat o un taller de maquetes per construir un gran parc al voltant de les tres xemeneies.

Entitats esportives com el Badalona Cricket Club o el Club d’Arquers de Badalona tampoc es perdran la festa i volen que la trobada apropi els esports minoritaris a infants i jovent de la ciutat. El tradicional Cercavila, amb les bèsties i gegants de les escoles, serà com sempre el punt central de la festa.

Mercé Cabrera, portaveu de la Plataforma Transformem la C-31: “Des de la Plataforma volem fer partícips d’aquest Transformem a totes aquelles entitats que tenen la voluntat ferma de transformar la ciutat, d’aportar solucions als problemes crònics i nous de la ciutat que ens afecten a totes. Volem que es parli de transformar per viure-hi millor.”

Eduard Fernàndez, president de Fampas: “La 10a edició no es va poder celebrar en el seu moment per la pandèmia. Serà la primera Diada després de dos anys molt durs per tota la comunitat educativa: alumnat, famílies, docents… Les famílies encara ens estem refent.”

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,635SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles