20.9 C
Badalona
martes, octubre 3, 2023
spot_img

El Govern de Badalona aposta per incorporar els Punts Liles a les Festes de Llefià i a la revetlla de Sant Joan 

Un cop passats els principals actes de les Festes de Maig, on s’han ampliat els Punts Liles en quatre ubicacions de la ciutat durant les nits del 6, 7, 10 i 14 de maig, s’aposta ara per continuar oferint aquest servei. És per això que l’Ajuntament incorporarà els Punts Liles durant les Festes de Llefià i la revetlla de Sant Joan, on es preveu instal·lar tres punts d’atenció: un ubicat a la zona de bars i els altres dos situats a la façana marítima. 

L’objectiu principal dels Punts Liles és informar, sensibilitzar, prevenir i actuar davant les actituds masclistes i LGTBIQ+fòbiques que es produeixen als espais públics, d’oci i festius. També és un servei que ofereix atenció en un espai i ambient segur davant agressions que es donen durant les festes. 

Balanç i millores 

El servei de Punts Liles ha estat obert al públic durant set hores cadascuna de les quatre nits oferint atenció a la ciutadania, que majoritàriament s’apropava als punts per interessar-se per la temàtica de les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques. En termes generals, el públic que s’ha adreçat al servei han estat adolescents i joves de menys de 18 anys. A mesura que s’anava fent tard les intervencions eren amb públic més divers amb edats compreses entre els 20 i els 30 anys. 

Com a aspectes de millora, per a pròxims serveis es vol millorar la megafonia i anunciar la ubicació dels Punts Liles per assegurar que tothom s’assabenti de l’existència del servei. També es millorarà la publicitat dels punts incorporant-los dins dels programes de festa que s’organitzin des de l’Ajuntament i es continuarà treballant per potenciar la coordinació amb els cossos de seguretat i l’organització de l’esdeveniment. 

La segona tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, va estar seguint diàriament el funcionament del servei i ha destacat que «és un guany per la ciutadania poder comptar amb els Punts Liles, ja que ofereixen un gran servei pedagògic, divulgatiu i d’atenció». Llauradó ha lamentat i denunciat l’agressió LGTBIQ+Fòbica que van patir 4 dones el dia 11 de maig i ha posat a disposició de les víctimes el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i ha mostrat la voluntat del Govern municipal de fer una tasca d’acompanyament i ajudar a les víctimes en allò que necessitin. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,635SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles