23.7 C
Badalona
domingo, junio 4, 2023
spot_img

L’entorn de la masia de Can Miravitges acollirà el diumenge 22 de maig la sisena edició de La primavera a la serralada de Marina de Badalona 

El diumenge 22 de maig, de 10 a 13.30 hores, se celebrarà a l’entorn de la masia de Can Miravitges i de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer, la sisena edició de La primavera a la serralada de Marina. Es tracta d’una jornada participativa adreçada al públic familiar amb activitats de sensibilització ambiental, en un matí ple d’activitats. 

La primavera a la serralada de Marina també té l’objectiu de posar en valor l’Escola de Natura Angeleta Ferrer com a pionera i referent de l’educació ambiental a Catalunya, així com donar a conèixer un espai que sintetitza els valors naturals, històrics i educatius de la serralada de Marina. 

Aquestes són les activitats programades:  

• Coneguem les papallones de la serralada de Marina – Itinerari CBMS (a partir de 8 anys), a càrrec d’Aloc Natura 

• Taller d’anellament d’ocells, a càrrec d’Aloc Natura 

• Visita a la masia de Can Miravitges, a càrrec del Museu de Badalona 

• El jardí de plantes aromàtiques, a càrrec de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer 

• Fem safareig a Can Miravitges! (El petits organismes del safareig), a càrrec de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer 

• Contacontes a càrrec de Gemma Bernabé (Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona) 

• Els insectes de Can Miravitges, a càrrec de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer 

• Les abelles de la mel, a càrrec d’Àrnia Apicultors 

• Els amfibis i els rèptils de la serralada de Marina, a càrrec del GRENP 

• Taller Mòbils amb fulles, a càrrec del programa «Viu el Parc» de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona 

• Alliberament de fauna salvatge recuperada (a les 13.15 h i per cloure la jornada) a càrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya) 

Per participar-hi caldrà inscriure’s el mateix dia al punt de recepció, a l’entrada de la masia, a partir de les 10 hores. Les places són limitades. 

Es faran en dos torns de cada taller. El primer torn serà de 10.30 a 11.30 i el segon torn d’11.45 a 12.45 hores. De les 13 a les 13.30 i com a final de la jornada es farà l’alliberament de fauna salvatge recuperada on tothom hi podrà assistir. 

Dia Internacional de la Biodiversitat i Setmana de la Natura 

La primavera a la serralada de Marina d’enguany s’emmarca dins del Dia Internacional de la Biodiversitat que, aquest 2022 es centra en construir un futur compartit per a totes les formes de vida i on els ecosistemes i la natura aporten solucions al clima, els problemes de salut o la seguretat alimentària i hídrica. 

A més també s’emmarca dins la Setmana de la Natura, que tindrà lloc del 22 de maig al 5 de juny, durant la qual diferents associacions, fundacions, ajuntaments, escoles o empreses organitzen més de 300 activitats per a la conservació de la natura arreu de Catalunya. 

A les persones que hi participin se’ls donarà el braçalet solidari #setmananatura, de cotó natural i elaborat per una entitat d’inclusió social per tal que pengin a les xarxes socials imatges de La primavera a la serralada de Marina amb la polsera. 

Per accedir-hi es recomana utilitzar el transport públic (línies M28, B24 i M6 de l’empresa TUSGSAL) i baixar a la parada de l’Escola de Natura. Un cop allà cal seguir les indicacions fins al punt de recepció i informació que estarà a l’entrada de la masia de Can Miravitges. 

Per a més informació: 

Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, Ajuntament de Badalona. 

T.93 483 29 89 o bé 93 483 26 71. 

www.badalona.cat  

La primavera a la serralada de Marina està organitzada per l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona i compta amb el suport del Consorci del Parc de la Serralada de Marina. A més, en l’edició d’enguany, hi participen: ALOC Natura, Àrnia Apicultors, Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Grup de Recerca de l’Escola de la Natura de Parets del Vallès GRENP, Museu de Badalona i Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,627SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles