18.1 C
Badalona
jueves, marzo 28, 2024
spot_img

La ministra de Sanitat visita l’Institut d’Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras, situat a Can Ruti 

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha visitat aquest matí l’Institut d’Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras, situat a Can Ruti. La ministra, acompanyada per l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro i del director de l’Institut, Manel Esteller, ha visitat les instal·lacions d’aquest centre de referència mundial dedicat exclusivament a la investigació de la leucèmia i altres hemopaties malignes. 

La Fundació Josep Carreras va fer un pas més en la recerca de la curació de la leucèmia amb la posada en marxa l’octubre de l’any 2018 de la nova seu de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras al Campus ICO-Germans Trias i Pujol-UAB de Badalona. Amb una inversió de 26 milions d’euros i més de 10.000 m2 aquest centre és l’espai científic més gran d’Europa dedicat monogràficament a la investigació d’aquesta malaltia. Forma part del Centre de Recerca de Catalunya (CERCA) que compten amb el suport de la Generalitat i on treballen més de 100 especialistes. 

En acabar la visita, Rubén Guijarro ha mostrat la seva satisfacció per haver tingut amb la ministra de Sanidad “la possibilitat de visitar aquestes magnífiques instal·lacions i conèixer de primera mà com treballa aquest equip de professionals que fan d’aquest centre una institució de referència mundial”. L’alcalde de Badalona ha destacat “el compromís absolut del Govern municipal per consolidació tot l’entorn de Can Ruti com un Hub sanitari i d’investigació en la salut, en la biomedicina, en la biologia i en la innovació que sigui referent a Catalunya i a Espanya”. En aquest sentit, Guijarro ha explicat que “apostem per la possibilitat de construir un nou edifici d’investigació biomèdica al costat de l’actual”. “Col·laborem amb el Govern de l’Estat, amb la Generalitat i amb totes les administracions i entitats amb presència a Badalona per fer créixer tots els projectes i totes les iniciatives projectin la ciutat de Badalona”, ha conclòs l’alcalde. 

Per la seva banda el director de l’Institut Josep Carreras, el doctor Manel Esteller, ha agraït la visita i ha incidit en la necessitat de donar suport la investigació per donar solució als problemes de salut de la societat; destacant també els programes que es desenvolupen a l’Institut en els camps de la medicina personalitzada, bioinformàtica i teràpies cel·lulars per millorar el tractament de la leucèmia i el limfoma. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles