21.1 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

Un dimoni cobdiciós per la pujada del preu de la llum ha estat l’escollit per cremar-lo durant les Festes de Maig 2022  

El Museu de Badalona ha acollit aquest dimarts la presentació del disseny guanyador del concurs Crema’l tu!, Premi de Disseny del Dimoni de Badalona que es cremarà la Nit de Sant Anastasi, durant les Festes de Maig de 2022. El disseny escollit ha estat el Dimoni ‘Amunt la llum!’, un figura que representa la cobdícia i la relaciona amb la pujada del preu de la llum. El desig i l’agressivitat per obtenir més riquesa del dimoni es pot apreciar en el gest del seu rostre i estan simbolitzats amb els objectes que porta a les mans: una bombeta encesa i un sac de diners esguerrat pel pes de les monedes que es necessiten per pagar l’electricitat.  

L’autora del dimoni és la badalonina Montserrat Silvestre, una jove de 24 anys que compagina els seus estudis de darrer curs de comunicació audiovisual amb la feina. Silvestre està molt implicada en el teixit cultural i associatiu de la ciutat des de ben petita i actualment forma part de la Colla de Geganters de Badalona, dels Castellers de Badalona i de la Mulassa. L’autora ha detallat que el disseny “està inspirat en l’estètica tradicional dels dimonis de la ciutat, com es pot observar en les banyes còniques grogues, les dents blanques amb el fons negre o les celles marcades”. Silvestre ha explicat que “he volgut mostrar la cobdícia que hi ha darrere de la pujada desmesurada del preu de la llum i per això el dimoni, com a figura malèfica, representa a aquelles persones que amb el seu poder fan que avui dia l’electricitat sigui en molts casos un privilegi i no un dret”.  

El Dimoni ‘Amunt la llum!’ es construirà amb una estructura de fusta d’entre 12 i 14 metres amb l’objectiu que la figura quedi plantada a la platja, a la vista de tota la ciutadania, uns dies abans de la Cremada, la qual té lloc la nit del 10 de maig, vigília de Sant Anastasi, patró de la ciutat de Badalona.  

Durant l’acte d’aquest matí també s’ha donat a conèixer el disseny del cartell de les Festes de Maig de 2022, el qual inspira la imatge que hi haurà estampada en el mocador de les festes, que enguany serà per primer cop de color texà. El cartell triat és obra de Nil Domínguez, un jove blanenc de 20 anys que estudia disseny gràfic a l’Escola d’Art Pau Gargallo de Badalona. Domínguez és també músic i toca la trompeta des dels 9 anys, fet que ha influenciat el disseny del seu cartell, on es pot veure una banda musical formada per set dimonis. El cartell té un fons blanc amb lletres vermelles i negres, els mateixos colors de la roba i els cossos dels dimonis.  Precisament un dels dimonis que formen part de la banda del cartell serà l’element que s’estamparà en el mocador de les festes, que, com és habitual en les peces de roba texana, tindrà una petita butxaca dibuixada on es podrà llegir “Festes de Maig Badalona 2022”. 

El creador del cartell, Nil Domínguez, s’ha mostrat molt satisfet per haver guanyat el concurs i ha explicat que “el disseny m’ajuda a mantenir un equilibri entre les meves obres i la manera com veig el món” i ha destacat que el seu objectiu és “ajuntar la música amb el disseny a través del color i les sensacions”.   

La presentació del dimoni, el cartell i el mocador de les Festes de Maig 2022 s’ha celebrat aquest dimarts al matí a la terrassa del Museu de Badalona en un acte que ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura, Anna Maria Lara, i dels autors del cartell i del dimoni. La regidora ha agraït la feina dels alumnes i de la direcció de l’escola Pau Gargallo per l’organització del concurs del cartell de les Festes de Maig i ha destacat el gran nivell artístic de les obres presentades per ser el dimoni al Crema’l tu!. Anna Maria Lara ha explicat que “afortunadament el context sanitari ens permet recuperar l’esperit de les Festes de Maig i per això estem treballant en una programació amb els continguts habituals per tal de gaudir d’uns dies plens de cultura i tradició”. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles