16 C
Badalona
domingo, abril 28, 2024
spot_img

La campanya “D’oli a la pica, ni mica!” impulsada per l’Ajuntament de Badalona ha estat escollida per representar a Catalunya al Premi Europeu de la Prevenció de Residus 

La campanya impulsada per l’Ajuntament de Badalona “D’oli a la pica, ni mica!”, que té per objectiu incentivar la recollida selectiva de l’oli que es fa servir per cuinar, ha estat seleccionada per representar a Catalunya a la XIII edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus. La iniciativa compta amb la col·laboració i lideratge del grup de restauradors de la ciutat Forquilla Badalona 

Aquest premi s’atorga cada any a les millors iniciatives realitzades en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que en aquesta passada edició es va dur a terme en trenta-vuit regions i durant la qual es van organitzar 12.489 activitats. Enguany, l’Agència de Residus de Catalunya ha seleccionat l’Ajuntament de Badalona com a nominat català a la categoria “Administracions” per la seva campanya “D’oli a la pica, ni mica!”. 

La selecció dels nominats s’ha fet tenint en compte la relació del projecte amb els eixos de la XIII Setmana Europea de la Prevenció de Residus on, entre altres paràmetres, s’ha valorat l’originalitat de la proposta, l’adaptabilitat a altres contextos regionals i la mobilització del públic objectiu. El jurat internacional del Premi Europeu de Prevenció de Residus avaluarà les candidatures que es presentin i el veredicte final del jurat es farà públic a finals de maig a Brussel·les. 

La campanya “D’oli a la pica, ni mica!” pretén facilitar la recollida selectiva de l’oli que els ciutadans fan servir per cuinar i que, si no és reciclat correctament, pot ocasionar greus problemes tant pels ecosistemes aquàtics com per la xarxa de clavegueram.  

L’objectiu de la campanya és sensibilitzar a la població sobre aquesta problemàtica ambiental, alhora que s’amplia la xarxa de punts de recollida existents i el seu horari amb la col·laboració dels establiments de restauració. Com a part de la campanya l’Ajuntament regala uns embuts que s’adapten a la rosca de la majoria d’ampolles, facilitant així la recollida de l’oli domèstic usat. 

Tots els locals adherits a la campanya, estan degudament identificats amb un cartell a l’entrada i disposen de fulls informatius i embuts per repartir als ciutadans. A més, aquelles persones que portin el seu oli fet servir als restaurants rebran d’obsequi (fins a esgotar existències) una pastilla de sabó feta amb oli reciclat i elaborada artesanalment a la Fundació DM Sant Josep de Pomar per persones en risc d’exclusió social, posant així de manifest el potencial d’economia i comunitat circular de la ciutat. 

La campanya compta, de moment, amb l’adhesió de trenta-dos restaurants de Forquilla Badalona i es fa una crida a altres establiments perquè s’adhereixin també a la campanya. En una primera valoració amb una mostra de vint-i-tres restaurants, s’ha estimat que, en un mes, s’havien recollit 200 litres d’oli usat i s’espera que vagi augmentant a mesura que s’ampliï la xarxa i la ciutadania conegui la iniciativa. 

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i la regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, Rosa Trenado, s’han reunit aquest dimarts al matí amb representants de Forquilla Badalona per explicar-los que la campanya ha estat seleccionada per representar a Catalunya a la XIII edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus i per agrair la seva feina imprescindible per impulsar la iniciativa. 

La regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, Rosa Trenado, afirma que “és un orgull per a Badalona haver estat escollida per optar a aquest premi europeu que vetlla pel medi ambient i la bona gestió dels residus”. A més ha volgut agrair al grup de restauradors Forquilla Badalona “el seu lideratge i col·laboració, i reconèixer-los com a protagonistes de la campanya”. Trenado ha remarcat també que ”Badalona ha demostrat que avança cap a una societat sensibilitzada mediambientalment i amb ganes de lluitar per conservar el planeta”. Segons la regidora “des de l’Àrea de Medi Ambient continuarem treballant en iniciatives que vagin en aquesta mateixa direcció, per lluitar contra la crisi climàtica amb totes les eines que tinguem a la nostra disposició i involucrant a la ciutadania de manera proactiva”. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles