Escollit el cartell per al Carnaval de Badalona 2022

El jurat ha triat la proposta presentada per Ádali Bermúdez, estudiant de grau mitjà de l’Escola d’Art Pau Gargallo

0
605

Ádali Bermúdez, estudiant de grau mitjà de l’Escola d’Art Pau Gargallo de Badalona, és l’autora del disseny del cartell escollit per al Carnaval de Badalona 2022. La decisió l’ha pres aquesta mateixa setmana el jurat format per representants de la Comissió de Cultura de Llefià i Comissió de Carnestoltes de Badalona, la Comissió Carnestoltes de Bufalà; Mercè Martínez i Maria Núñez, professores dels Cicles Formatius de Grau Superior i Estudis Superiors de Disseny Gràfic que s’imparteixen a l’escola; el dissenyador Héctor Aspano. i tècnics dels serveis de Cultura i de Comunicació de l’Ajuntament de Badalona. 

El jurat ha escollit entre les 28 obres presentades el disseny d’Ádali Bermúdez, de 17 anys, veïna de Santa Coloma de Gramenet, alumna de 2n curs del curs formatiu de grau mitjà Assistent al producte gràfic imprès. Els treballs dels alumnes Anna Córcoles i Aneta Fazleeva han quedat finalistes. El jurat ha valorat que el treball guanyador, de caràcter figuratiu i icònic, reflecteix gràficament la llegenda del Carnaval i els colors escollits són molt representatius. 

Totes les propostes gràfiques presentades pels alumnes de grau mitjà de l’Escola d’Art Pau Gargallo havien d’associar el disseny a la llegenda dels orígens de Llefià, transportant-nos a una zona de la Baetulo romana, plena de fonts, rierols, estanys, aiguamolls i gorgs, coneguda com l’indret de les nimfes (Nimphianus). Aquest mot va derivar en Nafià, després en Llafià, fins a arribar a l’actual Llefià. La llegenda atribueix la presència en aquella època de belles dones laietanes que baixaven dels turons cap als estanys a banyar-se o emmirallar-se, ara representades per la Nimfa del Vi i la Nimfa del Mar, que acompanyen la Reina del Carnestoltes. 

El cartell il·lustrarà les activitats que s’inclouran al Carnaval de Badalona 2022 que tindran lloc durant finals de febrer i principis de març, com ara la 40a Rua de Carnestoltes a Llefià i el Carnaval Infantil a Bufalà. 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí