25.4 C
Badalona
miércoles, julio 17, 2024
spot_img

Acord entre la FHES i el Grup La Pau per a disposar d’una ambulància permanent a l’Hospital destinada al transport sanitari no urgent

L’Hospital de l’Esperit Sant disposarà d’una ambulància permanent destinada al transport sanitari no urgent. Aquesta decisió és fruït d’un acord de col·laboració entre la Fundació de l’Hospital Esperit Sant i l’empresa de transport sanitari Grup La Pau després de la realització d’una prova pilot que es va iniciar el passat 19 de gener.

Fa 6 mesos ambdues institucions van acordar impulsar una prova pilot per implantar una ambulància de transport sanitari no urgent i operar de forma exclusiva per a la Fundació Hospital de l’Esperit Sant amb l’objectiu de facilitar l’autogestió en el drenatge de pacients i millorar la qualitat de la informació donada a usuaris i familiars sobre aquest recurs de transport. Concretament es va instal·lar un vehicle al pàrquing de l’hospital durant 12 hores diàries (de 10 a 18 hores) i es va habilitar un espai específic per usuaris candidats a utilitzar el servei. D’altra banda, durant aquests mesos, s’han establert els circuits de comunicació i notificació entre la dotació del vehicle i la Unitat d’Admissions del centre sanitari.

Amb gairebé 900 trasllats efectuats, la valoració de la prova pilot ha estat molt satisfactòria ja que s’ha incrementat la disponibilitat de llits d’hospitalització i al mateix temps s’ha reduït la demora en els trasllats interhospitalaris. Pel que fa a l’Hospital de Dia, s’han prioritzat els trasllats de pacients oncològics i tractaments  hematològics amb l’objectiu de reduir dràsticament el temps d’espera després del tractament, amb una valoració molt positiva per part dels pacients.

El nou servei realitzarà, de forma preferent, serveis de transport sanitari no urgent sempre i quan es compleixen els requisits acordats per ambdues organitzacions i establerts en la instrucció del Servei Català de la Salut que té per objecte establir el marc organitzatiu del transport sanitari.

El transport sanitari no urgent és aquell que es caracteritza pel trasllat especial de persones, que per la seva mobilitat reduïda o bé per causes exclusivament clíniques, no poden utilitzar el transport ordinari per a desplaçar-se fins al centre hospitalari o establiment mèdic en el qual ha de rebre l’assistència sanitària.

Aquest transport sanitari no urgent també cobreix el trasllat del pacient o malalt des del centre hospitalari fins al seu domicili després de rebre l’assistència mèdica, sempre que persisteixin les causes que justifiquin la necessitat de realitzar el trasllat mitjançant una ambulància condicionada per a tal fi.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles