16.1 C
Badalona
sábado, abril 20, 2024
spot_img

Badalona enceta la contractació del projecte d’enginyeria que dissenyarà la reconstrucció del pont del Petroli

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol i el tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gràcia, han anunciat avui que l’Ajuntament comença la licitació per a la contractació del projecte d’enginyeria que dissenyarà el futur pont del Petroli. El projecte, que té un pressupost de 48.000 euros, estarà enllestit en tres mesos. Basant-se en aquest disseny es licitaran les obres de reconstrucció del pont del Petroli. La previsió apuntada per l’alcalde, és que l’estiu de l’any 2022 s’iniciïn les obres, amb una durada estimada entre 12 i 18 mesos. 

Aquest calendari de reconstrucció del pont del Petroli s’ha anunciat després que avui s’hagin presentat les conclusions dels estudis tècnics i d’onatge realitzats per la Universitat Politècnica de Catalunya per conèixer les causes del trencament del pont durant el temporal Glòria el gener del 2020. “Amb aquest estudi sabem científicament tot el que ha passat i amb aquestes dades treballem des d’ara mateix en la reconstrucció de l’element més singular i més visual de la nostra ciutat”, ha assenyalat l’alcalde. 

Estudis tècnics i d’onatge 

Els estudis tècnics i d’onatge realitzats pel Laboratori d’Enginyeria Marítima de la Universitat Politècnica de Catalunya han inclòs estudis de batimetria (mesurament del fons marí) i simulacions en un canal d’onatge. El doctor Corrado Altomaro, Investigador de la UPC, ha destacat en la presentació de les conclusions que les condicions del temporal Glòria van ser excepcionals, tant per la durada de la tempesta com per l’alçada de les onades. A més, el temporal va arrossegar sorra del fons i va modificar sensiblement la batimetria, possibilitant que les onades impactessin amb més força a l’estructura del pont i la seva plataforma final. Els canvis experimentats en el disseny original del pont, projectat fa més de 60 anys per oferir servei a vaixells, la transformació de la fesomia costanera amb la construcció de nous ports o la fatiga dels materials, entre altres factors, també s’han tingut present als estudis. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles