19.6 C
Badalona
jueves, marzo 28, 2024
spot_img

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona inicia el cicle Transmetre l’Hàbit de la Lectura

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona inicia demà dimecres, 28 d’abril, i fins dimecres 9 de juny, la primera part del cicle Transmetre l’Hàbit de la Lectura, un cicle de conferències on es vol compartir experiències i reflexions, per facilitar eines (tècniques, idees, lectures adients per a cada edat…) amb la voluntat de facilitar la tasca de transmissió de l’hàbit de la lectura als mes joves.

Les sessions van dirigides a les famílies, educadors i educadores, personal de biblioteques que han d’explicar contes i a totes aquelles persones adultes mediadores entre la literatura i els infants i els joves.

Aquesta primera part del cicle començarà amb una proposta dirigida a les biblioteques d’institut per saber quin fons han de tenir i com l’han de dinamitzar. També es presentaran dues propostes dirigides a la  introducció de la lectura entre els més petits valorant la importància dels contes com a :

  • Eina educativa, en tant que afavoreixen el correcte aprenentatge de la llengua i l’adquisició de lèxic, els hàbits del saber escoltar o el valor de l’empatia;
  • Com a eina per treballar la intel·ligència emocional, perquè ajuden a posar nom i a identificar les emocions que senten i viuen tant els personatges com els oients;
  • Com a mitjà que afavoreix la imaginació, eina essencial per a esdevenir persones creatives, flexibles i àgils davant les diferents situacions i complexitats de la societat actual.

Calendari de sessions

Dimecres 28 d’abril a les 18 h

“La biblioteca de l’institut: lectures i propostes de dinamització”

A càrrec de Marta Cava, bibliotecària i formadora. Actualment treballa com a bibliotecària a l’INS Premià de Mar i a la biblioteca de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

Criteris a tenir en compte per la selecció de títols en una biblioteca d’institut (des de les més comercials fins a les perles més desconegudes), i com dinamitzar aquest fons.

Dimecres 12 de maig, a les 18 h

Explica’m un conte: taller de literatura per famílies (3 a 12 anys)

A càrrec de Sherezade Bardají

Taller per cercat eines que ajudin en el desenvolupament emocional, cognitiu i motor dels més petits.

Dimecres 9 de juny, a les 18 h

La biblioteca dels nadons (0 a 3 anys)

A càrrec de Montse Colilles

Per donar resposta a preguntes que sovint es fan les famílies quan arriba un nadó i la relació que ha de tenir aquest amb la lectura.

Les activitats es realitzaran per la plataforma Zoom. Cal inscripció prèvia mitjançant correu electrònic a badabiblios@gmail.com.

La voluntat de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona és que a partir del mes de setembre s’iniciï la segona part d’aquest cicle, que girarà al voltant del conte com a mitjà de transmissió de la cultura d’un poble. Les llegendes mostren l’essència d’una cultura, la manera d’entendre el món. També es tractarà sobre les noves formes de transmissió digital i altres recursos com els laboratoris de lectura i “bibliolabs”.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles