19.5 C
Badalona
viernes, marzo 29, 2024
spot_img

Celebració de Sant Jordi 2021 a Badalona

La plaça Pompeu Fabra acollirà demà divendres, 23 d’abril, la XLI Fira del Llibre i la IX Fira de Sant Jordi, amb la presència de les llibreries Saltamartí, Abacus, Lagaia Books, Fènix, Libreria Carlos, Crazpe, Somnia i l’Associació Cultural Pont del Petroli.

XLI Fira del Llibre a la Plaça Pompeu Fabra

De 8 a 21 hores tothom que ho desitgi podrà gaudir de la tradicional Fira del Llibre, organitzada pel Gremi de Llibreters de Badalona i l’Ajuntament de Badalona.

IX Fira de Sant Jordi a la plaça Pompeu Fabra

Durant tota la jornada es podrà visitar la mostra de les entitats de cultura popular catalana amb productes singulars relacionats amb els símbols de la diada de Sant Jordi.

Enguany, a causa de les restriccions sanitàries provocades per la pandèmia de COVID-19, l’accés a la firà serà amb aforament limitat, amb tot espai perimetrat i amb direcció única de circulació de les persones que hi assisteixin. Així mateix es mesurarà la temperatura als assistents i s’exigirà l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant.

Altres activitats

Ruta Pompeu Fabra

Divendres, 23 d’abril

Inici a les 11 h a l’Espai Betúlia

L’Espai Betúlia organitza, com cada any, la ruta literària Pompeu Fabra. Una passejada per la ciutat acompanyats d’un guia i seguint les passes de “mestre Fabra”

Cal inscripció prèvia al correu electrònic espaibetulia@badalona.cat

Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona

Avui dijous, 22 d’abril

Les biblioteques Canyadó i Casagemes – Joan Argenté, Llefià-Xavier Soto, Lloreda, Pomar i Sant Roc organitzen la Revetlla de Sant Jordi, amb contes i espectacles de petit format, amb les companyies Veus Veus, Anna Roca, Xip Xap, Albert Estengre i Bufanúvols.

Cal inscripció prèvia al correu electrònic: badabiblios@gmail.com

Més informació a: badabiblios.cat

Sant Jordi al territori

Joc de paraules i d’imatges “Cadàver exquisit”

Durant tot el mes d’abril

Casal Cívic de Pomar

Taller d’escriptura creativa del Punt Òmnia Pomar

Dilluns de 16 a 17.30 hores

Activitat trimestral abril-juny

Joc Literari “Brillante como una cacerola”

Avui dijous, 22 d’abril, al CFA Morera-Pomar

23 trons a Sant Jordi i canvi de la bandera

Divendres, 23 d’abril

Des de la Masia de Can Canyadó. Acte en homenatge al badaloní Joan Novell.

Organitza: Associació Cultural Festa Medieval Sant Jordi i Bufons del Foc.

Concurs d’audiocontes del Projecte Coco

Adreçat a totes les edats

Bases del concurs: www.tiny.cc/qfxutz

Presentació dels guanyadors el 23 d’abril al canal d’Ivoox del “Projecte Coco”

Sant Jordi a Sant Roc. Jocs Florals Escolars 2021

Divendres, 23 d’abril

L’acte es transmetrà en directe des de la Biblioteca de Sant Roc i comptarà amb la presència de l’autor Rubèn Muntañà i Enric Magoo. Hi haurà tres programacions (secundària de 9 a 10 hores, cicle inicial de 10.15 a 11.15 hores i cicle mitjà i superior d’11.30 a 12.30 hores).

La periodista Anna Rovira conduirà la jornada i presentarà els continguts preparats per a cada un d’aquests cicles: visita d’autor (entrevista i preguntes dels alumnes), tast de màgia, hora del conte de Sant Jordi, visita virtual per la biblioteca i recomanacions literàries adaptades, booktrailers d’alumnes, visita virtual a l’exposició “Forjadors de la Festa, el patrimoni festiu de Badalona” entre d’altres, i el lliurament dels premis dels jocs florals 2021.

Lectura en veu alta a la fresca

Dijous 29 d’abril a les 17:30 h a la placeta  sota de la Biblioteca Pomar

Trobada dels participants de les activitats del Pomar literari, edició Sant Jordi 2021 per compartir els seus relats i creacions desenvolupades durant el projecte.

En format presencial i per Instagram Live de Badabiblios

Organitza: Comissió Educació i Cultura del PDC Pomar-Morera

Casals de Gent Gran – Sant Jordi 2021

Per primera vegada els Casals de Gent Gran de Badalona participaran en una diada de Sant Jordi amb la instal·lació d’una carpa a la plaça de Pompeu Fabra el proper divendres 23 d’abril on explicaran a la ciutadania on estan ubicats, quines activitats es fan i faran quan es puguin reobrir els centres, així com recollir els contactes de les persones que estiguin interessades en visitar els casals tan bon punt estiguin en funcionament.

La regidora de l’Àrea de Gent Gran, Ciutadania i Polítiques d’Igualtat, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Badalona, Florència Badia, ha recordat la importància dels casals de gent gran que tenen l’objectiu de “promoure el benestar i la participació de la gent gran a través d’activitats socioculturals, del foment de la salut, de l’accés a les noves tecnologies, de la formació diversa, i, en resum, fer visible el paper de les persones grans a la societat”.

La carpa estarà oberta de 9 a 19.30 hores i cada casal estarà representat durant una franja horària determinada al llarg de la jornada.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles