8.1 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

Nou règim limitat de visites al Centre Sociosanitari El Carme

Amb la situació epidemiològica actual, El Centre Sociosanitari El Carme de Badalona Serveis Assistencials (BSA) aprofita per desplegar el nou règim limitat de visites al centre. Aquest règim no substituirà el sistema informatiu i telemàtic establert des de l’inici de la pandèmia provocada pel Coronavirus SARS-COV-2 per apropar la informació i acompanyament necessari entre pacients i familiars.

Preservar la salut de les persones ingressades, dels professionals i dels propis familiars, minimitzant els riscos de contagi, amb sistemes de detecció precoç dels casos són els pilars d’un règim que torna a activar les visites limitades des del 22 de Febrer de 2021.

Per aquest motiu, BSA vol agrair la responsabilitat i esforç de tots els agents implicats, especialment dels usuaris i familiars per col·laborar i adaptar-se a les mesures que tenen per objectiu preservar la salut dels col·lectius més vulnerables. Amb el nou règim que començarà a aplicar-se aquest dilluns, 22 de Febrer, igualment que la reobertura de l’Hospital de Dia, BSA apel·la novament a la responsabilitat de tothom.

La normativa del nou règim limitat de visites és:

  •          Només podrà accedir una persona major d’edat i preferentment que sigui la mateixa persona durant tot l’ingrés. L’excepció són els familiars dels usuaris ingressats en la zona COVID19 on es restringeix l’entrada per qüestions de seguretat, a excepció -com sempre- de les situacions especials o final de vida.
  •          L’acompanyant podrà visitar un dia per setmana al pacient ingressat de 12 a 13 hores, segons el calendari establert que es comunicarà telefònicament, i que evita la coincidència de familiars minimitzant el risc.
  •          És imprescindible i responsabilitat del familiar accedir-hi sense presentar simptomatologia compatible amb la COVID19 o si ha estat en contacte en els darrers 14 dies amb una persona actualment COVID19 positiva. Serà obligatori a cada visita, omplir i signar el registre de visites, al control de l’entrada.
  •          Per accedir-hi, les mesures de seguretat són les habituals: portar mascareta col·locada adequadament, rentar-se les mans amb la solució hidroalcohòlica i respectar la distància interpersonal (1,5 metres), així com les indicacions dels professionals i els circuits de sectorització.
  •          El familiar només podrà accedir a l’habitació mantenint la mascareta i podrà acompanyar el pacient, sense apropar-se, ni fer ús del lavabo.
  •          Amb la situació actual, els pacients no poden sortir del centre i BSA té la potestat d’anul·lar el règim de visites a les persones que no respectin la normativa, necessària per a la seguretat, especialment dels pacients.

Règim limitat de visites també a l’Hospital Municipal de Badalona

L’altre centre gestionat per BSA amb pacients ingressats és l’Hospital Municipal de Badalona, on també s’aplica un règim limitat de visites. En aquest cas, actualment el règim permet un acompanyant de dilluns a diumenge, de 13 a 15 hores, també amb la responsabilitat de no presentar simptomatologia compatible amb la COVID19 i respectar les mesures de prevenció. Queden exclosos del règim els familiars de pacients COVID19 positius. En el cas del Servei d’Urgències, si l’estat de salut ho permet, podrà accedir-hi la persona autoritzada seguint les indicacions. L’horari a l’Àrea de Crítics i Observació és de 13.30 a 14.30 i de 19.30 a 20.30 hores, tot i que la informació mèdica serà tramesa per via telefònica.  
Els règims de visites estan subjectes a la situació epidemiològica del moment ja que l’objectiu és afavorir les visites garantint el benestar emocional i la salut dels usuaris i familiars, sense posar en risc, especialment els col·lectius més vulnerables. La informació actualitzada sobre el funcionament dels centres de BSA, incloent els règims de visites, la trobareu a la pàgina web de BSA: www.bsa.cat

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles