8.9 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

La Junta General aprova la composició del nou Consell d’Administració i l’adaptació dels estatuts a la nova realitat accionarial de Marina de Badalona

Aquest migdia s’ha celebrat una Junta General Extraordinària, presidida per l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol,  en la que s’han aprovat els canvis estatutaris  i orgànics per adaptar la societat Marina de Badalona, SA als canvis accionarials derivats de la transmissió, signada divendres 5, del 50% de les accions de MdB de l’extint Consell Comarcal del Barcelonès a la Generalitat de Catalunya.

Destacar, d’entre els acords presos,  la ratificació de la nova composició del Consell d’Administració de la societat, integrat per 14 persones: 7 representants de l’Ajuntament de Badalona i 7 representants de la Generalitat de Catalunya. Els nomenaments havien prosperat prèviament en el Ple de l’Ajuntament de Badalona i en el Consell de Govern de la Generalitat. La presidència recau en l’alcalde o alcaldessa de Badalona, com a membres nats, i les dues vicepresidències es reparteixen entre la Generalitat (1a) i Ajuntament (2a), nomenaments que es faran en el primera sessió del nou Consell d’Administració que es convocarà en les properes setmanes.

El nou Consell d’Administració està integrat per l’alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, que en serà el President; una Vicepresidència Primera per a la Generalitat i una Vicepresidència Segona per a l’Ajuntament -que es triaran en la primera reunió del CA. Les altres sis persones de l’Ajuntament són Ramon Riera (PP);  Christian Carneado (PSC); Nora San Sebastián (Guanyem Badalona); Oriol Lladó (ERC); Rosa Trenado (En Comú Podem), David Torrents (JuntsxCat) i per part de la Generalitat, les set persones que formaran part com a membres nats són la persona titular de la Secretaria General del Departament de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó Isern; la persona titular de la Secretaria d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, Isidre Gavín Valls; la persona titular de la Direcció General de Transports i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, David Saldoni  de Tena; la persona titular de la Direcció General de l’entitat de dret Públic Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez i Comes; la persona titular de la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Sr. Francesc Sutrias i Grau; la persona titular de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació,  Sergi Tudela i Casanova i la persona titular de la Secretaria d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement, Joaquim Ferrer Tamayo.

Divendres se signava el traspàs

Divendres 5 de febrer sobre el migdia va tenir lloc a l’edifici de Capitania del Port de Badalona l’acte de signatura que formalitzava la transmissió del 50% de les accions de la societat Marina de Barcelona, que corresponien al dissolt Consell Comarcal del Barcelonès, a la Generalitat de Catalunya.  A partir de llavors l’accionariat de l’empresa pública que s’encarrega de la construcció, gestió i explotació del Port de Badalona queda participada al 50% per l’Ajuntament i la Generalitat. Van signar la cessió de les accions a la Generalitat la directora general d’Administració Local, Rosa Vestit, com a presidenta de la comissió liquidadora del Consell Comarcal del Barcelonès, i el director general del Patrimoni de la Generalitat, Francesc Sutrias, amb la presència del vicepresident de Marina de Badalona, Ramon Riera, i el gerent, Imanol Sanz.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles