10.8 C
Badalona
jueves, febrero 29, 2024
spot_img

El Bloc Violeta convoca una vetlla en record a les dones assassinades per la violència masclista

El Bloc Violeta, col·lectiu transfeminista de Badalona ha convocat per avui una acció a les 18.30 hores a la plaça dela Vila per denunciar els feminicidis de 2020, amb la que volen expressar el dolor i la ràbia que provoca aquesta xacra social. L’acció serà una vetlla, «ja considerem que les dones assassinades per la violència masclista són les nostres mortes i les mortes de totis. Començarem a la Plaça de la Vila i ens desplaçarem fins a la Rambla (alçada de l’Escola del Mar). La participació serà oberta, així que convidem a la ciutadania a portar espelmes, poemes o qualsevol altre element simbòlic per la vetlla. D’altra banda, el micròfon estarà obert per a totes aquelles persones que vulguin honrar les 78 assassinades (a dia d’avui) pel terrorisme masclista aquest 2020, un any de confinaments que ha demostrat la relació directa entre la pèrdua del contacte social i l’augment de violència masclista suportada per dones i identitats dissidents».

Pel col·lectiu badaloní critica en la nota de premsa de la convocatòria el seu desacord amb el fet que les institucions es posi el comptador a 0 cada 1 de gener. «Nosaltres no oblidem les assassinades tots els anys anteriors i creiem que, com a societat, hem de recordar els més de 1100 assassinats masclistes des de 2010 (any en què es van començar a comptabilitzar) per tenir una idea més acurada del que realment suposa aquesta violència en la seva expressió més brutal -violència que, cal recordar, segueix emmarcant-se a un sistema patriarcal que perpetua una cultura i una educació sexistes en tots els àmbits».

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles