13.8 C
Badalona
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

El Ple de l’Ajuntament de Badalona aprova per unanimitat els convenis amb la Generalitat perquè l’Ajuntament construeixi les noves escoles Badalona Port i Ventós Mir

El Ple extraordinari de l’Ajuntament de Badalona d’aquest dimarts 29 de desembre ha aprovat dos convenis amb la Generalitat de Catalunya per a la construcció de les noves escoles Badalona Port i Ventós Mir Badalona. Els dos convenis, un per cadascun dels centres, són un pas fonamental perquè l’Ajuntament es faci càrrec per avançat de tot el procés de construcció.

El Ple també ha aprovat deixar sense efectes els acords anteriors de posada a disposició de la Generalitat de Catalunya dels terrenys per a la construcció de les escoles Ventós Mir i Badalona.

Els dictàmens han estat aprovats per tots els grups municipals amb representació al consistori.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha felicitat tots els actuals regidors i regidores, i a tots aquells que han fet possible “fer aquest important pas” per a la construcció de les dues noves escoles i ha assegurat que “avui és un bon dia per al conjunt dels alumnes i de la comunitat educativa en general de la ciutat”. No obstant això, l’alcalde ha assenyalat que “avui l’Ajuntament ha assumit un esforç i una responsabilitat de construir les escoles que correspon a la Generalitat” i ha avançat que “demà mateix continuarem treballant amb la conselleria d’Educació per accelerar tot el procés per a fer realitat tan aviat com sigui possible els nous equipaments educatius”. En aquest sentit també ha conclòs que “som conscients que aquest és un pas important, però la fotografia actual de les instal·lacions educatives de Badalona és molt millorable i estem treballant per revertir aquesta situació”.

Amb l’aprovació d’aquests dos convenis per part del Ple municipal s’estableixen les condicions de col·laboració entre ambdues administracions per a l’execució de les obres. Ara la Generalitat haurà d’incorporar normativament les condicions que preveuen aquests convenis i que han estat treballats pels departaments d’Educació, tant de l’Ajuntament com de la Generalitat.

Amb les noves edificacions l’Escola Badalona Port passaria d’una a dues línies d’Infantil i Primària i l’Escola Ventós Mir consolidaria les dues línies que avui només té en alguns cursos.

Les obres de construcció es portaran a terme seguint les indicacions de la Generalitat i aquesta rebrà, un cop finalitzades les obres, la cessió de part de l’Ajuntament de les dues escoles, de manera que tindran el funcionament habitual de qualsevol centre públic d’educació d’infantil i primària.

L’Escola Ventós Mir va entrar en funcionament l’any 1926. L’any 2008 es van haver de condicionar tres mòduls prefabricats per donar resposta a la manca d’espais d’aquest centre i, atès el seu estat actual, la construcció d’un nou edifici és imprescindible per a resoldre les necessitats educatives actuals.

Pel que fa a l’Escola Badalona Port, el centre va entrar en funcionament l’any 2010, en mòduls prefabricats, barracons, de manera provisional.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles