25.4 C
Badalona
miércoles, julio 17, 2024
spot_img

En Comú Podem presenta propostes d’Habitatge per Badalona

Dilluns, al Consell de l’Habitatge de Badalona, En Comú Podem, va presentar les seves mesures pel Pacte de Reactivació de Badalona. Aquestes mesures estan vinculades a les competències municipals i estan destinades a donar resposta a l’emergència habitacional, que s’ha vist agreujada amb la crisi de la Covid 19.

Segons la presidenta del grup municipal Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó, els diners d’inversions de l’Ajuntament s’han de destinar a adquirir habitatge públic, i el govern local encara no ha fet cap proposta. La proposta dels comuns és mantenir la compra per tempteig i retracte, així com crear un equipament d’allotjament temporal per a famílies que han patit un desnonament. La construcció de noves promocions públiques per a lloguer social han de garantir la diversitat de col·lectius i necessitats per evitar la guetització. A més, aquest mandat s’ha d’aprovar un nou pla d’inversions on també s’han d’acordar noves mesures d’Habitatge.

El representant d’En Comú Podem al Consell de l’Habitatge, Josep Maria Caroz, ha explicat totes les mesures presentades pel seu grup, on ha destacat les ajudes per a la rehabilitació d’habitatges, i altres propostes destinades a la lluita contra l’infrahabitatge, que està perjudicant greument la ciutat:

1.- Elaborar un estudi de la situació de l’habitatge existent a Badalona, especialment per a la detecció de zones amb infrahabitatge.

2.- Elaborar un pla, dotat de recursos econòmics i humans, per fer inspecció tècnica d’edificis i a on fer inversió per avançar-nos a possibles incidències.

3.- Ajuts o incentius a la rehabilitació d’habitatges sobretot en certs barris on és imprescindible fer inspeccions tècniques. Ajuts o bé del propi ajuntament o bé, cercar línies d’ajut d’altres administracions.

4.- Gravar els habitatges buits de grans tenidors.

5.- Avançar en polítiques de housing first o habitatge primer, cal allotjar a les persones sense llar en habitatges a llarg termini sense passar per pensions ni locals temporals.

6.- Que dels habitatges adquirits per tanteig i retracte i els de nova construcció es reservi almenys un 15% per a emergències.

7.- Construir un espai amb funcions d’alberg o centre d’emergències per a atendre les emergències habitacionals.

8.- Crear un equip de mediació i assessorament per prevenir la pèrdua de l’habitatge, en la línia del SIPHO de l’Ajuntament de Barcelona

9.- Establir les bases per estructurar l’elaboració del Pla d’Habitatge de Badalona pels propers anys.

Llauradó també destaca que En Comú Podem té altres mesures estructurals en relació a l’habitatge, i propostes a nivell nacional de gran envergadura que ha presentat recentment la candidata a la presidència de la Generalitat, Jessica Albiach, com la nova Llei de Barris, per millorar la qualitat de vida dels veïns i les veïnes dels barris amb més necessitats.

En Comú Podem destaca que hi ha hagut molt consens en la majoria de propostes que s’han presentat al Consell de l’Habitatge per part de partits de la oposició i entitats, tot i la passivitat del govern local, que només s’ha cenyit en recollir les mesures.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles