25.4 C
Badalona
miércoles, julio 17, 2024
spot_img

Pla d’apropament de Nadal entre pacients i familiars als centres de BSA

Badalona Serveis Assistencials (BSA) ha elaborat un pla d’apropament per al Nadal entre pacients i familiars que afecta a l’atenció especialitzada i sociosanitària de l’organització. La seguretat individual i col·lectiva són els pilars d’un pla que busca l’apropament i donar suport emocional minimitzant els riscos d’exposició i contagi per la COVID19.

Centre Sociosanitari El Carme

El pla d’apropament del Nadal busca, amb seguretat, afavorir l’apropament entre pacients i familiars, ja que el règim de visites habitual continua suspès davant la situació epidemiològica actual al Centre Sociosanitari El Carme de BSA.

Per aquest motiu, els pacients que no estiguin en la zona COVID o en aïllament podran rebre una visita presencial a l’interior de l’habitació, un dia dels dies assenyalats d’un familiar autoritzat durant una de les franges (matí o tarda), que es completarà amb una videotrucada programada un altre dels dies festius. Els pacients de la zona COVID, que no poden rebre visites per seguretat, tindran dues videotrucades gràcies a un dispositiu especial organitzat des del centre. Dispositiu que també informarà dels detalls pla de manera individualitzada a totes les famílies implicades.

El familiar autoritzat per visitar el pacient haurà de signar a l’entrada el document de compromís conforme no presenta simptomatologia compatible amb la COVID19, ni ha estat en contacte amb una persona COVID19 positiva els darrers 14 dies, així com el registre de visites. Aquesta acció persegueix garantir la seguretat dels pacients, familiars i professionals del centre. Des de l’organització demanen responsabilitat pel bé comú, especialment en un centre on hi ha persones i col·lectius vulnerables.

D’altra banda, s’ha començat a flexibilitzar les mesures restrictives al centre reactivant alguns ingressos i altes per donar sortida a les necessitats de la població, així com a nivell territorial d’un dispositiu que atén una població superior als 435.00 habitants.

Hospital Municipal de Badalona

L’altre centre de BSA amb pacients ingressats és l’Hospital Municipal de Badalona. En aquest cas, el règim de visites s’adapta els dies festius següents: 25, 26 de desembre i 1 i 6 de gener per afavorir una millor conciliació de les visites de familiars. Aquests quatre dies, les visites es podran realitzar de 17 a 19 hores, mentre que la resta continua de 13 a 15 hores, tal i com regula el règim de visites del centre.

Novament, la comunicació amb els familiars dels pacients COVID19 positius es farà de forma no presencial. Des del centre agraeixen la col·laboració responsable de la ciutadania i afegeixen no podem baixar la guàrdia en unes dates on les trobades familiars poden augmentar el risc de contagi.

Finalment, en el cas del Servei d’Urgències no hi ha canvis respecte a les visites: si l’estat de salut ho permet, la persona autoritzada podrà accedir-hi seguint les indicacions dels professionals del servei. L’horari a l’Àrea de Crítics i Observació és de 13.30 a 14.30 i de 19.30 a 20.30 hores, tot i que la informació mèdica serà tramesa per via telefònica.

La seguretat, vital

En aquests dos centres, així com en la resta d’instal·lacions que formen l’organització, cal respectar les mesures de seguretat: mascareta, distància, rentat de mans i les indicacions dels professionals per garantir la seguretat, vital en els centres sanitaris.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles