Amb la situació epidemiològica actual, El Centre Sociosanitari El Carme de Badalona Serveis Assistencials (BSA) aprofita per desplegar el nou règim limitat de visites al centre. Aquest règim no substituirà el sistema informatiu i telemàtic establert des de l’inici de la pandèmia provocada pel Coronavirus SARS-COV-2 per apropar la informació i acompanyament necessari entre pacients i familiars.

Preservar la salut de les persones ingressades, dels professionals i dels propis familiars, minimitzant els riscos de contagi, amb sistemes de detecció precoç dels casos són els pilars d’un règim que canvia la restricció temporal establerta el 20 de juliol passat. La mesura preventiva es va prendre arran la situació epidemiològica i les mesures de confinament poblacional decretades pel Departament de Salut el 18 de juliol. 

Per aquest motiu, BSA vol agrair la responsabilitat i esforç de tots els agents implicats, especialment dels usuaris i familiars per col·laborar i adaptar-se a aquesta mesura que no tenia un altre objectiu que preservar la salut dels col·lectius més vulnerables. Amb el nou règim que començarà a aplicar-se aquest dimecres, 30 de setembre, BSA apel·la novament a la responsabilitat de tothom.

La normativa del nou règim limitat de visites és:

  • Només podrà accedir una persona major d’edat i preferentment que sigui la mateixa persona durant tot l’ingrés. L’excepció són els familiars dels usuaris ingressats en la zona COVID19 on es restringeix l’entrada per qüestions de seguretat, a excepció -com sempre- de les situacions especials o final de vida.
  • L’acompanyant podrà visitar dos dies per setmana al pacient ingressat, segons el calendari establert que evita la coincidència de familiars minimitzant el risc en dues franges horàries (dimarts i dissabtes per als «Llits A»; dimecres i diumenges per als «Llits B» i dijous i diumenge per als «Llits individuals», de 12.30 a 14.30 i de 18.30 a 20.30 hores).
  • És imprescindible i responsabilitat del familiar accedir-hi sense presentar simptomatologia compatible amb la COVID19 o si ha estat en contacte en els darrers 14 dies amb una persona actualment COVID19 positiva. Serà obligatori a cada visita, omplir i signar el registre de visites, al control de l’entrada.
  • Per accedir-hi, les mesures de seguretat són les habituals: portar mascareta col·locada adequadament, no dur guants, rentar-se les mans amb la solució hidroalcohòlica i respectar la distància interpersonal (1,5 metres), així com les indicacions dels professionals i els circuits de sectorització.
  • A l’habitació, el familiar haurà de mantenir la mascareta i podrà acompanyar el pacient, sense apropar-se, ni fer ús del lavabo, i no es poden portar objectes addicionals.
  • Amb la situació actual, els pacients no poden sortir del centre i BSA té la potestat d’anul·lar el règim de visites a les persones que no respectin la normativa, necessària per a la seguretat, especialment dels pacients.

Règim limitat de visites també a l’Hospital Municipal de Badalona

L’altre centre gestionat per BSA amb pacients ingressats és l’Hospital Municipal de Badalona, on també s’aplica un règim limitat de visites. En aquest cas, actualment el règim permet un acompanyant de dilluns a diumenge, de 13 a 15 hores, també amb la responsabilitat de no presentar simptomatologia compatible amb la COVID19 i respectar les mesures de prevenció. Queden exclosos del règim els familiars de pacients COVID19 positius o sospitosos. En el cas del Servei d’Urgències, si l’estat de salut ho permet, podrà accedir-hi la persona autoritzada seguint les indicacions. L’horari a l’Àrea de Crítics i Observació és de 13.30 a 14.30 i de 19.30 a 20.30 hores, tot i que la informació mèdica serà tramesa per via telefònica.  

Els règims de visites estan subjectes a la situació epidemiològica del moment ja que l’objectiu és afavorir les visites garantint el benestar emocional i la salut dels usuaris i familiars, sense posar en risc, especialment els col·lectius més vulnerables. La informació actualitzada sobre el funcionament dels centres de BSA, incloent els règims de visites, la trobareu a la  pàgina web de l’organització: www.bsa.cat

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí