L’alcalde de Badalona Xavier Garcia Albiol va participar aquest dijous a la tarda en l’acte d’inauguració de l’exposició El Diamant de Badalona,  realitzat a les Bodegas de Mora Osborne, situades a El Puerto de Santa María. Aquesta mostra, motivada per la celebració del 150è aniversari de l’Anís del Mono, està dissenyada i produïda pel Museu de Badalona i posa en relleu la imatge de l’Anís del Mono, el primer que es va envasar en una ampolla diamantada, un format que moltes altres marques imitarien ben aviat. En l’acte de presentació van participar Tomás Osborne i Ignacio Osborne, presidents de la Fundación i del Grupo Osborne respectivament, que van rebre de mans de l’alcalde Garcia Albiol la Venus de Badalona com a mostra d’agraïment i reconeixement pel llegat que han deixat i segueixen deixant a la nostra ciutat.

L’exposició sobre la indústria on s’elabora el tradicional Anís del Mono visita Cadis fins a l’11 de gener de 2021. Durant aquest temps, les persones que estiguin interessades podran conèixer els espais patrimonials de la fàbrica, entre els quals destaca l’emblemàtica sala de destil·lació que guarda l’autèntic secret de l’excel·lència de l’anisat i que és considerada com a element imprescindible del patrimoni industrial català.

Durant l’acte de presentació l’alcalde Xavier Garcia Albiol va assegurar que “com alcalde és un motiu de gran orgull poder estar en aquestes bodegues de El Puerto de Santa Maria per inaugurar una exposició sobre l’Anís del Mono, un dels principals símbols que té la ciutat de Badalona i que reflecteix el gran vincle entre la nostra ciutat i Andalusia”. Garcia Albiol va destacar que “no podia perdre l’ocasió d’estar present en aquest acte  d’inauguració que ens permet reforçar la nostra relació amb les bodegues Osborne, que amb l’Anís del Mono ens ajuden a difondre el nom i la imatge de Badalona per tota Espanya i la resta del món”.

El Diamant de Badalona és la segona exposició dissenyada pel Museu de Badalona que en aquests moments passeja el patrimoni i la història de la ciutat fora de les nostres fronteres del municipi. Actualment, la mostra Bacus. Les màscares del Déu es pot visitar fins al 25 d’octubre a la Capella del Vinseum, a Vilafranca del Penedès

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí