Es capten noves imatges del grup familiar de llúdrigues a la conca del Besòs

0
3577

Quatre mesos després de l’obtenció de les primeres imatges que van evidenciar la reproducció de la llúdriga (Lutra lutra) a la conca del Besòs, es confirma que el mateix grup familiar continua vinculat al territori.
En aquestes imatges, obtingudes a partir de la tècnica no invasiva del fototrampeig, s’observen les dues cries, d’aproximadament 10 mesos d’edat, que al llarg d’aquest període han igualat, i fins i tot superat, la mida de la mare.
La supervivència de les dues cries, probablement un mascle i una femella, així com la seva continuïtat al territori, són dos fets molt rellevants per la consolidació i el futur de la població d’aquesta espècie a la conca del Besòs, després de la seva extinció durant la segona meitat del segle XX.
La línia de seguiment de la llúdriga a les conques del Besòs i de la Tordera, dut a terme per l’investigador Arnau Tolrà i amb l’assessorament del Dr. Jordi Ruiz-Olmo, es desenvolupa en el marc del projecte Observatori RIVUS i és fruit de la col·laboració entre la Fundació RIVUS, el Consorci Besòs Tordera, la Fundació Barcelona Zoo i l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) i el patrocini de les empreses Grifols i Freudenberg.
L’estudi ha permès determinar així que la reproducció d’aquesta espècie es troba estretament relacionada amb la presència d’una bona qualitat de l’hàbitat. En aquest sentit, és durant l’època de cria que el paper bioindicador de la llúdriga pren encara més rellevància, precisament a causa de l’exigència de selecció de les àrees més idònies.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí