L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el director general del RACC Xavier Pérez, han signat aquest migdia un conveni de col·laboració amb l’objectiu de potenciar una mobilitat més segura, cívica i respectuosa.

L’acord signat contempla la incorporació de Badalona al Mobility Institute, l’entitat d’investigació creada pel RACC i Deloitte que analitza les noves tendències i tecnologies de la mobilitat. Aquesta plataforma s’encarrega d’analitzar l’evolució dels comportaments dels usuaris, els moviments del sector de la mobilitat, el desenvolupament i implantació de noves tecnologies i la generació i explotació de dades, amb l’objectiu de generar i crear un coneixement útil sobre la mobilitat de les persones i les mercaderies per optimitzar la seva gestió.

Amb l’objectiu de potenciar una mobilitat segura, cívica i respectuosa entre els més joves, l’Ajuntament també col·laborarà en la promoció d’iniciatives educatives organitzades per l’entitat com el programa gratuït “Mou-te bé! Play & Learn” d’educació interactiva per aprendre jugant; el programa “Mou-te bé! On tour”, una activitat per aprendre a moure’s i a respectar les normatives de circulació per la ciutat; i el programa “Joves & Mobilitat”, un concurs desenvolupat amb la col·laboració del Servei Català del Trànsit, per promoure actituds i valors de mobilitat segura, sostenible i responsable entre els joves de 14 a 18 anys.

Instal·lació a Badalona del primer “PuntBici” del Barcelonès Nord

D’altra banda, fruit del conveni, Badalona també acollirà la instal·lació del primer Punt Bici RACC a la comarca del Barcelonès Nord”. Els Punts Bici són espais d’accés lliure i gratuït, equipats amb les eines necessàries perquè els usuaris puguin fer petites reparacions i tasques de manteniment a la seva bicicleta, com ara inflar les rodes, collar cargols, ajustar els frens, reparar una punxada o canviar les rodes. S’ubiquen en punts estratègics de les ciutats on hi ha un alt volum de trànsit de vianants, bicicletes i altres mitjans de transport públic, i tenen l’objectiu de fomentar la intermodalitat facilitant la mobilitat ciclista. A Badalona el primer dels “PuntBici” s’instal·larà al passeig Marítim, entre la piscina municipal Mireia Belmonte i el pas soterrat de l’avinguda d’en Martí Pujol, a tocar del carril bici amb més demanda d’usuari de la xarxa ciclista de la ciutat. La voluntat del RACC i l’Ajuntament és ampliar als barris de Badalona els “Punt Bici” allà on es detecti que poden ser d’utilitat per als usuaris de bicicletes.

D’altra banda, en el aquest acte, el regidor de Via Pública, Medi Ambient, Sostenibilitat i Habitatge de l’Ajuntament de Badalona, Daniel Gracia, ha avançat que s’està treballant per a tenir enllestit als pròxims mesos dos aparcaments per a bicicletes a l’estació de metro de Pompeu Fabra i a l’estació de Rodalies de Renfe.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí