L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha presentat aquest dimarts el primer Programa d’ajudes per al pagament de les factures dels rebuts d’aigua, gas i llum adreçat a les persones més grans de 60 anys. La roda de premsa ha comptat amb la presència del regidor de Serveis Socials i Participació, Miguel Jurado, i del president de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona, Julio Molina.

L’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), destinarà 2,5 milions d’euros a aquest programa de subvencions per pal·liar l’impacte econòmic que l’actual crisi sanitària està provocant en les persones més grans d’aquest municipi.

Les ajudes serviran per fer front al pagament dels rebuts d’aigua i gas i també de les factures de llum en els casos més extrems durant el període d’hivern d’aquelles unitats familiars on conviuen persones més grans de 60 anys i que compten amb uns ingressos inferiors a 900 euros mensuals. El període en què es podran sol·licitar les ajudes anirà del dia 1 d’octubre de 2020 i fins al 31 de març de 2021. Les sol·licituds es podran tramitar mitjançant cita prèvia a les Oficines Municipals de Districte situades a Can Cabanyes, La Salut i Sant Roc i també a l’edifici municipal El Viver.

Xavier Garcia Albiol ha afirmat que a causa del daltabaix econòmic que la crisi sanitària ha provocat en moltes famílies “ara més que mai es necessita el suport de l’Ajuntament per poder tirar endavant i per aquesta raó es posa en marxa aquest primer programa de subvencions per ajudar les persones més grans de 60 anys”. “No hem d’oblidar que moltes d’elles han hagut de fer front a aquesta crisi soles a casa i sovint ajudant les seves famílies amb pensions mínimes”, ha indicat l’alcalde.

També ha explicat que el seu objectiu, com a alcalde, és ajudar i acompanyar les persones que pitjor ho estan passant i que més ho necessiten. L’alcalde de Badalona ha destacat que en aquest municipi hi ha més de 50.000 persones que tenen més de 60 anys i que aquest ajut “ no arribarà a qui no el mereix, als que ocupen habitatges de manera il·legal i conflictiva, ja que un dels requisits per poder obtenir les ajudes és constar com a titular dels comptadors dels subministraments”. “És un programa ambiciós, treballat conjuntament amb la FAVB que neix amb vocació de durabilitat fins al final d’aquest mandat en l’any 2023”, ha afegit.

Per la seva banda, el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona, Julio Molina, ha valorat molt positivament el programa presentat i ha destacat que «dona cobertura a un percentatge molt significatiu de la ciutadania». Molina ha explicat «des de la Federació seguirem treballant conjuntament amb el govern municipal per aportar propostes i idees que puguin servir per millorar les condicions de vida dels badalonins» i ha reivindicat el paper dels treballadors del Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Badalona perquè «són els que millor coneixen la realitat social de les famílies de la ciutat i vetllen diàriament per assegurar que programes com el que es presenta avui arribin a la major part de població possible».

On sol·licitar les ajudes?

Serveis Socials Bàsics Districte 2 Rbla. de Sant Joan, 59-77 Cita prèvia: 93 399 09 87Barris: Sistrells, Nova Lloreda, Sant Crist de Can Cabanyes, Montigalà Occidental, Lloreda, Puigfred i La Pau
Serveis Socials Bàsics Districte 4 Av. del Marquès de Sant Mori s/n, 1a pl. Mercat Municipal de la Salut Cita prèvia: 93 387 94 38Barris: Llefià i La Salut
Serveis Socials Bàsics Districte 6 Av. del Congrés Eucarístic, 16, 1a pl. Mercat Municipal de Sant Roc Cita prèvia: 93 388 87 82Barris: Sant Roc, Artigues i El Remei
Edifici municipal El Viver Pl. de l’Assemblea de Catalunya, 9-12 Cita prèvia: 93 483 27 91Barris: Centre, Dalt de la Vila, Casagemes, Manresà, Canyadó, Coll i Pujol, Progrés, Bufalà, Bonavista, Canyet, Pomar, Pomar de Dalt, Morera, Mas Ram, Les Guixeres, Montigalà Oriental, Gorg, Raval, Can Claris, Congrés i La Mora

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí