18.1 C
Badalona
sábado, abril 27, 2024
spot_img

La campanya “Abril, mes de la vida activa!” presenta a Badalona més de trenta propostes per practicar activitat física a qualsevol edat

Amb l’objectiu d’animar la ciutadania de qualsevol edat a integrar la pràctica de l’activitat física en la vida diària i reduir el sedentarisme, es durà a terme a Badalona una nova edició de la campanya “Abril, mes de la vida activa!”. Aquesta iniciativa coincideix amb la celebració, el 6 d’abril, del Dia Mundial de l’Activitat Física, que posa en relleu que l’activitat física de manera regular és un dels elements indispensables per a la salut i el benestar de les persones.

En aquesta nova edició es manté una de les activitats amb més participació com és la ja tradicional caminada popular “Badalona Running – Fem Salut!”, que arriba enguany a la dotzena edició. La caminada tindrà lloc el 30 d’abril, amb sortida a les 10 del matí des del pont del Petroli.

Del 3 al 26, activitats als CAP

La majoria dels centres d’atenció primària (CAP) de Badalona, gestionats per l’ICS i BSA, i el CAP Montgat – Dr. Jardí, gestionat per BSA, oferiran del 3 al 26 d’abril tastets d’activitats diverses com marxa nòrdica o tallers per prevenir caigudes en el pacient fràgil; per aprendre a fer exercicis hipopressius o de pràctica de ioga i relaxació.

Les propostes que ofereixen els CAP porten el lema “Mou-te i viu feliç”, escollit per la Secretaria General d’Esport i Activitat Física i l’Agència de Salut Pública de Catalunya per al Dia Mundial de l’Activitat Física.

Durant les sessions es parlarà dels beneficis de l’activitat física per prevenir o atenuar problemes de salut, mantenir i millorar l’autoestima i la qualitat de vida. En alguns casos, per participar-hi caldrà inscriure’s-hi prèviament.

Taitxí i txikung

El 7 d’abril, de 10 a 12.30 hores, al Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús tindrà lloc la cinquena trobada a Badalona de taitxí i txikung. Tothom qui s’hi acosti podrà practicar aquestes disciplines i descobrir-ne els beneficis per a la salut a través de diferents mostres i tallers. En cas de pluja, l’activitat es traslladaria al diumenge 14 d’abril.

Tastet de gimnàstica dirigida “Posa’t en forma”

Els poliesportius de Montigalà, La Plana, Llefià i Casagemas-Albert Esteve oferiran una classe gratuïta oberta a tota la ciutadania per donar a conèixer les propostes d’activitat física que l’Ajuntament ofereix la resta de l’any.

Taller “Exercici terapèutic per millorar la qualitat de vida”

El taller és una de les tres sessions del cicle ”Camí de Salut”, una iniciativa organitzada per l’Ajuntament, BSA, l’ICS i el Grup la Teranyina que vol promoure la salut en entorns comunitaris, proporcionant informació per adoptar estils de vida que portin a envellir de forma saludable. La iniciativa és per a les persones d’edat avançada i incorpora les diversitats existents. Per assistir al taller cal inscriure’s al cicle complet a un dels tres barris on es durà a terme.

“Beach Games per a alumnes de tercer d’ESO”

Els dies 17, 18 i 19 d’abril a la platja del Pont del Petroli. Organitzat pel grup de treball de mestres d’educació física d’educació secundària.

“Badajoc per a alumnes de tercer de primària”

Els dies 24, 25, 26, 29 i 30 d’abril al Parc de Montigalà. Organitzat pel grup de treball de mestres d’educació física d’educació primària.

“Badalona Running – Fem Salut!”

El 30 d’abril a les 10 hores arrencarà del Passeig Marítim, a l’alçada del pont del Petroli, la dotzena edició de la caminada popular “Badalona Running – Fem Salut!. Com en anys anteriors, hi haurà tres circuits: dos de 5 km -un de ritme ràpid i un altre de més lent-, i un de 2,5 km, adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

La caminada finalitzarà al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús, on es duran a terme exercicis d’estirament i mobilitat. En cas de pluja l’activitat se celebraria el 7 de maig. Hi col·laboren l’Escola Joan Maragall, l’entitat Salut Mental Barcelonès Nord i Encants de Badalona, que lliurarà una peça de fuita en la zona d’avituallament que estarà situada a l’arribada.

Per participar-hi cal inscriure-s’hi prèviament. Es pot fer, fins al 26 d’abril, als CAP; a través dels grups de gimnàstica dels casals de la gent gran; mitjançant el codi QR que apareix als cartells de la campanya, o directament a través de la web de l’Ajuntament. També s’oferirà la possibilitat d’inscriure-s’hi el mateix dia al punt d’inici de la caminada, tot i que es recomana haver-ho fet prèviament.

Tallers de contes

Com a cloenda, la Xarxa de Biblioteques Municipals ha programat tallers de contes adreçats a la canalla i les seves famílies per fomentar l’activitat física i evitar el sedentarisme i l’excés d’ús de pantalles. Els tallers, que es duran a terme del 15 al 27 de maig, formen part del programa Biblioteca i Salut, que ofereix activitats durant tot l’any.

La campanya Abril, mes de la vida activa!” està organitzada per l’Ajuntament de Badalona, Badalona Serveis Assistencials (BSA) i l’Institut Català de la Salut (ICS). Compta amb la col·laboració del Departament de Drets Socials de la Generalitat, la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona (Badabilios), la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, l’escola Joan Maragall i entitats com els grups de taitxí i txikung de la ciutat, Badalona Running o el Grup la Teranyina.

L’oferta detallada de totes les activitats es pot consultar al web de l’Ajuntament de Badalona:

https://www.badalona.cat/ca/serveis-ajuntament/sanitat-i-salut/promocio-salut/activitat-fisica/campanya-abril-mes-de-la-vida-activa

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles