17.9 C
Badalona
sábado, abril 27, 2024
spot_img

El Tanatori de Badalona i Badabiblios publiquen la guia de lectura ‘El dol i la pèrdua’

El Tanatori de Badalona ha col·laborat en la publicació de la guia de lectura El dol i la pèrdua, un recurs d’ajuda al dol elaborat per la xarxa municipal de biblioteques de Badalona (Badabiblios) a partir del fons bibliogràfic especialitzat en aquesta temàtica cedit per PFB Serveis Funeraris. El document és el primer d’aquest tipus dedicat al dol i recull una selecció de més de cent obres classificades per gèneres i públics -infants i adults-,  que avui es troben a la biblioteca badalonina de Can Casacuberta. A més de posar en valor aquest recurs d’ajuda davant el dol i la pèrdua, la nova guia té la finalitat de facilitar l’accés a aquesta bibliografia des de qualsevol punt de Catalunya, a través de la xarxa de biblioteques existent.

La iniciativa té l’origen en la biblioteca que PFB Serveis Funeraris va crear a les dependències del Tanatori de Badalona, un fons format per més d’un centenar de títols sobre dol i pèrdua que el 2013 va cedir definitivament a Can Casacuberta, amb el propòsit de posar-los a l’abast de tota la ciutadania. Des d’aleshores, l’empresa funerària ha continuat contribuint periòdicament a aquest fons, que des de la biblioteca badalonina s’ha anat ampliant fins a esdevenir un dels més grans dedicats al dol i pèrdua.

Per a Ana Gassió, directora general de PFB, “oferir acompanyament i ajuda a les persones que han patit una pèrdua és molt important per a l’elaboració posterior del dol. En determinades situacions, la lectura pot ser la millor aliada per entendre el que ens passa o per poder donar suport a algú proper, ja sigui un adult o un infant. En som molt conscients, i per això vam decidir iniciar aquest fons, fa més de 20 anys, i compartir-lo posteriorment amb tothom qui el pogués necessitar a través del centre de Can Casacuberta”.

El fons, que segons Imma Casals, directora de la Biblioteca de Can Casacuberta, «és un dels més amplis i complets sobre aquest tema a les biblioteques catalanes, inclou des de novel·les, fins a relats personals, poesia, contes o còmics, entre altres gèneres. Un recurs que hem volgut recopilar i endreçar també per edats en aquesta guia de lectura”. Segons Casals, “és una iniciativa que ens fa molta il·lusió impulsar, conjuntament amb el Tanatori de Badalona i PFB, ja que contribueix a la promoció del coneixement i a la difusió d’aquest fons especialitzat que fa més de deu anys que acollim”.

La guia compta també amb la participació de la psicòloga especialista en dol i col·laboradora de PFB, Carla Borràs, que n’és l’autora del text introductori. Tal com reconeix Borràs » sovint, la societat en què vivim ens empeny a créixer, a avançar, però no ens dona temps per elaborar la pèrdua, sigui del tipus que sigui -per una mort, una separació, una ruptura sentimental, etc.-, i molts processos es queden a mig fer. Iniciatives com aquesta guia de lectura són molt necessàries per posar la mirada als nostres dols i donar-los la importància que es mereixen”.

La guia de lectura El dol i la pèrdua ja està disponible online al web de Badabiblios i a la del Tanatori de Badalona. El fons bibliogràfic és accessible per a qualsevol usuari de les biblioteques d’arreu del territori català.

PFB Serveis Funeraris i l’ajuda al dol

Davant la importància d’aprendre a superar la mort d’un ésser estimat, i en línia amb la seva voluntat d’acompanyar les famílies, PFB aposta des de fa més de 20 anys per l’atenció emocional. A més de ser pionera en la creació d’una biblioteca especialitzada en dol al Tanatori de Badalona, que avui es troba a Can Casacuberta, l’empresa coordina un servei personalitzat de psicòlegs i grups de dol per donar suport a les famílies que han patit una pèrdua recent.

En aquest àmbit, PFB també ha impulsat diverses iniciatives com La capsa dels adeus, per a la divulgació de llibres infantils relacionats amb la pèrdua i dirigits a centres educatius, o La capsa del record, per ajudar els més petits que passen pel tanatori a expressar el dol a través del dibuix. Així mateix, l’empresa també impulsa periòdicament trobades death cafè, per contribuir a naturalitzar la mort i a trencar els tabús que l’envolten, i facilita l’accés gratuït a diversos ebooks d’ajuda davant la pèrdua, que poden sol·licitar-se a través de la seva pàgina web.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles