15.6 C
Badalona
martes, mayo 7, 2024
spot_img

L’alcalde de Badalona i el secretari d’Estat de Medi Ambient arriben a un acord per posar a punt les platges de la ciutat abans de l’estiu

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, van acordar ahir, en el transcurs d’una reunió en la seu del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, una acció per regenerar la sorra en els trams de platja del litoral badaloní que es troben més perjudicats per la regressió i la retirada de restes d’antigues edificacions. Aquesta trobada, en la qual també van participar la directora general de la Costa y el Mar, Ana María Oñoro; la segona tinenta d’alcaldia de l’àmbit d’Impuls Econòmic i de Ciutat, Treball, Cultura, Ciutadania i Govern, Cristina Agüera, i la quarta tinenta d’alcaldia de l’àmbit de Comunicació, Fons Europeus i Protecció a les Persones, Rosa del Amo, havia estat sol·licitada per abordar les preocupacions de l’Ajuntament davant els problemes del front litoral badaloní.

Durant la reunió, totes dues parts van analitzar la situació actual de les platges de Badalona, identificant els desafiaments específics que enfronta cadascuna. Aquest diagnòstic conjunt és un punt de partida per treballar de manera coordinada entre les dues administracions i assegurar que les platges estiguin en òptimes condicions per a la temporada estival.

Una de les accions concretes que es van acordar en la reunió és la regeneració de la sorra en els trams de platja més afectats per l’erosió, així com la retirada de restes que queden d’antigues construccions que hi havia hagut a les platges. D’altra banda, també es va abordar amb el secretari d’Estat de Costes la qüestió de les obres del pont del Petroli. En relació amb aquesta qüestió, el ministeri s’ha compromès a treballar conjuntament per agilitzar les tramitacions que corresponen perquè les obres puguin començar en la primavera del 2025.

L’alcalde, Xavier García Albiol, ha agraït al ministeri per la seva disposició a col·laborar i ha expressat la importància de les actuacions per a la recuperació de la sorra i els tràmits per continuar endavant amb la reparació del pont del Petroli. «Aquestes dues intervencions són fonamentals per a Badalona, d’una banda, perquè els veïns puguin gaudir plenament de les nostres platges el pròxim estiu i, d’altra banda, per recuperar al més aviat possible l’aspecte del front litoral de la ciutat i un element tan emblemàtic com el pont del Petroli”, ha explicat l’alcalde.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles